Social Locale

Sorin Grindeanu, după accidentul feroviar din Giurgiu: „Ce să fac? Să mă duc eu să le pun fiola?”

schedule 17 mai 2023, 17:49

Sorin Grindeanu, după accidentul feroviar din Giurgiu: „Ce să fac? Să mă duc eu să le pun fiola?”
LCV / Shutterstock

Ministrul Sorin Grindeanu a făcut primele declarații după accidentul feroviar din Giurgiu, care a fost provocat de un mecanic beat.

Sorin Grindeanu, reacție după accidentul feroviar produs la Giurgiu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a venit cu o reacție după ce un accident feroviar a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, între localitățile Toporu și Chiriacu din județul Giurgiu. În urma primelor cercetări, unul dintre mecanicii implicați în accident era în stare de ebrietate.

După cele întâmplate, Sorin Grindeanu a spus că nu stă în puterea sa să împiedice producerea unor astfel de incidente neplăcute, deoarece nu este responsabilitatea lui de a-i verifica pe mecanici sau pe alți angajați ai CFR dacă au consumat alcool sau nu în timpul programului de muncă.

Ministrul a spus că CFR a luat decizia de a ridica licența operatorului privat.

"A fost ridicată sau suspendată licența acelui operator privat. Înțeleg că, și acestea sunt informațiile pe care le am până acum, acel mecanic de locomotivă era sub influența băuturilor alcoolice.
O să vedem ancheta. Ce să fac, să mă duc eu, ca ministru, să le pun fiola? Organele specializate din CFR au hotărât ridicarea licenței acestui operator privat, urmând ca în momentul în care avem datele concrete să le transmitem", a spus Sorin Grindeanu.

Două locomotive s-au accidentat în Giurgiu

În noaptea de marți spre miercuri, două locomotive s-au accidentat între localitățile Toporu și Chiriacu din județul Giurgiu. Unul dintre mecanici era beat, având o alcoolemie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat .

„În baza sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii Serviciului Județean de Transporturi Giurgiu, iar, din primele cercetări, a reieșit faptul că o locomotivă izolată, având direcția de deplasare Giurgiu- Videle, ar fi intrat în coliziune frontală cu o altă locomotivă izolată, care se deplasa pe ruta Videle - Giurgiu, la km feroviar 31+100”, se arată într-un comunicat de presă.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---