Social Locale

Pasajul Berceni a fost inaugurat. Mesajul transmis de ministrul Sorin Grindeanu

schedule 25 iun. 2023, 11:20

Pasajul Berceni a fost inaugurat. Mesajul transmis de ministrul Sorin Grindeanu
Youtube/Alberto Costea Infrastructura Romania

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis că Pasajul Berceni a fost deschis circulației. Constructorul va finaliza lucrările de amenajare a zonei de sub pasaj cel mai târziu luna viitoare.

Pasajul Berceni a fost deschis circulației

Ministrul Sorin Grindeanu a anunțat că Pasajul Berceni a fost deschis circulației. Zona de sub pasaj va fi amenajată până cel târziu luna viitoare. Pasajul a fost realizat cu scopul de a fluidiza traficul rutier din Capitală.

„Constructorul va continua să amenajeze zona de sub pasaj și trebuie să finalizeze lucrările cel mai târziu luna viitoare. El va asigura și managementul de trafic.
După Pasajele Domnești și Olteniței, Pasajul Berceni va contribui la fluidizarea circulației din zona de sud a Municipiului București.
Este eliminat astfel încă un punct care provoca ambuteiaje, la intersectarea la nivel a Centurii Capitalei (între Popești Leordeni și Jilava) cu traseul Șoseaua Berceni (București) - Comuna Berceni (DJ401)”, a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Pasajul a fost dat în exploatare cu 10 luni mai târziu

Pasajul a fost deschis cu o întârziere de circa 10 luni față de termenul stabilit în primă fază. Construcția trebuia să fie gata anul trecut, însă din luna ianuarie a început demolarea unei rampe a giratoriului suspendat.

Meșterul Manole de Berceni: continuă demolările la pasajul Berceni de pe centura capitalei. Sorin Grindeanu a ratat deschiderea circulației din decembrie, va rata cu siguranță și noul termen din mai. După ce, în ianuarie, a început demolarea unei rampe a giratoriului suspendat de la Berceni, constructorul a făcut „schweitzer” pe porțiuni extinse și placa de beton a giratoriului. În actualul ritm de demolare a lucrărilor, este tot mai greu de crezut că șoferii vor scăpa în 2023 de traficul infernal de la Berceni. Peisajul este dezolant. Lucrarea trebuia să fie gata anul trecut, însă Sorin Grindeanu a lăsat de izbeliște acest proiect, a tolerat toate întârzierile și erorile de execuție, pe ideea că poate va reuși să împingă artificial finalizarea lucrărilor mai aproape de alegerile din 2024.”, a transmis Horațiu Cosma fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Pasajul Berceni este al patrulea dintre cele cinci pasaje aflate în construcţie pe Centura Capitalei. Acesta a fost deschis circulaţiei, după pasajul de la Mogoşoaia (deschis circulației pe 30 septembrie 2021) și Domnești (deschis circulației în noiembrie 2022) și Olteniţei-Popești Leodeni, deschis circulației sâmbătă, 27 mai.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---