Social

S-au început lucrările de asfaltare la Pasajul Doamna Ghica. Când va fi gata pasajul

schedule 02 aug. 2023, 12:21

S-au început lucrările de asfaltare la Pasajul Doamna Ghica. Când va fi gata pasajul
Nicusor Dan/Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că miercuri dimineaţa au început lucrările de asfaltare a Pasajului Doamna Ghica.

Pasajul Doamna Ghica a început să fie asfaltat

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a postat pe pagina sa de Facebook câteva poze și a anunțat că astăzi încep lucrările de asfaltare la pasajul Doamna Ghica.

A început asfaltarea Pasajului Ghica. Ne apropiem de finalizare”, a transmis, miercuri, primarul general al Capitalei.

Și viceprimarul Stelian Bujduveanu a anunțat că au început lucrările pentru așternerea primului strat de asfalt pe Pasajul Doamna Ghica din Sectorul 2 al Capitalei.

După ce vor fi finalizate lucrările de asfaltare urmează montarea sistemului de iluminat, amplasarea separatoarelor de sens și apoi testele de rezistență, a mai menționat Bujduveanu.

„A început asfaltarea Pasajului Doamna Ghica ! Una dintre cele mai mari lucrări de infrastructură din Capitală, Pasajul Dna Ghica, se apropie de finalizare. După turnarea (n.r așternerea) straturilor de asfalt, urmează:
-realizarea marcajelor rutiere,
– lucrările de iluminat,
– amplasarea separatoarelor de sens,
– testele de rezistență și recepția pasajului.” -Stelian Bujduveanu.

Când va fi gata Pasajul Doamna Ghica

Pasajul de la Doamna Ghica se află la intersecția șoselei Colentina cu strada Doamna Ghica (legătura Pantelimon-Pipera-A3). Acesta se află în etapa finală de execuție și urmează să fie gata în toamnă, când va începe anul școlar. Pe data de 10 iulie, Nicușor Dan a verificat stadiul lucrărilor și a menționat că acestea sunt în grafic.

Lucrările la pasajul Doamna Ghica au început în anul 2018 și trebuiau să fie gata în luna mai 2020, însă din lipsa finanțării, acestea au încetat. Pasajul este dotat cu două benzi pe sens, are o lungime de 216 m, iar rampele de acces au lungimi de 96 m.

Valoarea lucrărilor de proiectare și execuție se ridică la 110.034.377,95 lei fară TVA. În luna august-septembrie ar urma să fie dat în exploatare și pasajul de la Metalurgiei pe care îl construiește Primăria Sectorului 4.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---