Locale

Sorin Grindeanu subliniază necesitatea accelerării lucrărilor CFR pentru a nu pierde fondurile PNRR

schedule 17 mai 2024, 15:57

Sorin Grindeanu subliniază necesitatea accelerării lucrărilor CFR pentru a nu pierde fondurile PNRR
LCV / Shutterstock
Grindeanu subliniază necesitatea accelerării lucrărilor feroviare pentru a nu pierde fondurile PNRR, menționând progrese și dificultăți.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a evidențiat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, importanța accelerării lucrărilor la anumite porțiuni ale rețelei de cale ferată pentru a nu risca pierderea fondurilor alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Grindeanu a menționat că există "semne de întrebare" pe anumite loturi CFR și că este necesar un ritm susținut de lucru pentru a respecta termenul limită de finalizare stabilit pentru sfârșitul anului 2026.

Ministrul a subliniat că, după negocieri dificile cu Primăria Timișoara, s-a reușit demararea lucrărilor, evitând astfel pierderea finanțării europene. A fost menționată situația unui lot care traversează Timișoara, unde inițial Primăria nu a fost de acord cu soluția propusă, ceea ce a dus la întârzieri. După ce Ministerul Transporturilor a amenințat cu renunțarea la proiect, Primăria a reconsiderat și a colaborat, permițând astfel începerea fazei de execuție.

Grindeanu a exprimat încrederea că lucrările finanțate din PNRR pe zona rutieră vor fi finalizate la timp, dar a reiterat preocuparea pentru proiectele feroviare. A menționat că lucrările pe tronsonul Lugoj-Timișoara au început și că în următoarele săptămâni se va lucra și pe alte segmente, cum ar fi de la Ronat spre Arad și pe tronsonul Caransebeș-Lugoj.

În ceea ce privește alte loturi de cale ferată, ministrul a indicat că pe tronsonul Episcopia Bihorului-Cluj se lucrează deja pe majoritatea loturilor și a comparat colaborarea pozitivă cu Primăria Oradea cu cea mai dificilă experiență avută cu Primăria Timișoara.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.97 RON
-0.00100
USD
USD: 4.5781 RON
0.00040
GBP
GBP: 5.8914 RON
0.00860
HUF
HUF: 1.2701 RON
-0.00910
BGN
BGN: 2.5411 RON
-0.00050
CHF
CHF: 5.1865 RON
0.02290
Convertor valutar

Rezultat: ---