Politic Economic

Sorin Grindeanu: „Susţin total impozitarea multinaţionalelor pe cifra de afaceri”

schedule 23 aug. 2023, 12:32

Sorin Grindeanu: „Susţin total impozitarea multinaţionalelor pe cifra de afaceri”
LCV / Shutterstock

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis că susține impozitarea multinaționalelor pe cifra de afaceri și impunea unui impozit pe profitul băncilor. Oficialul spune că instituția pe care o conduce nu își permite să treacă printr-o perioadă în care să fie suspendate fondurile europene.

Sorin Grindeanu, despre impozitarea multinaționalelor

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că este pentru impozitarea multinaționalelor pe cifra de afaceri. Oficialul spune că nu se poate continua astfel deoarece nu vom respecta acea țintă de deficit. De asemenea, ministrul spune că este de acord cu impozitarea şi creşterea impozitului pe transferul profitului în afara ţării.

„Susţin total impozitarea multinaţionalelor pe cifra de afaceri, dar e părerea mea. Susţin impozitarea şi creşterea impozitului pe transferul profitului în afara ţării. Nu ştiu dacă nu trebuie calculat dacă nu ar fi bine ca şi la noi să aplicăm ce au făcut italienii acum vreo două săptămâni, şi anume, impozit pe profitul băncilor. Am spus că trebuie văzut. Sigur că o să iasă domnul Isărescu şi o să ne spună că nu e bine, dar eu zic că trebuie să ne uităm mai atent. E un fel de taxă pe lux. Eu, ca om de stânga, sigur că sunt de acord cu aşa ceva. Să nu spună cineva care are casă de peste 500.000 de euro că dacă îi pui impozit de 0,5% e sărac, că nu-i sărac. Şi dacă are maşină de 75.000 de euro, nu-i sărac", a afirmat Sorin Grindeanu, potrivit Agerpres.

Ministrul Transporturilor a precizat că în acest moment trebuie luate anumite decizii astfel încât să România să se înscrie în ținta de deficit.

„În acest moment, trebuie să iei anumite decizii, pentru că dacă vom continua în acelaşi mod, nu ne vom înscrie în ţinta de deficit, ceea ce ar însemna că avem suspendate fondurile europene şi plătim amendă 0,5% din PIB. Eu, ca ministru al Transporturilor, nu îmi permit să trec printr-o perioadă în care am avea suspendate fondurile europene. Nu există niciun proiect major în România, în momentul acesta, pe transporturi care să nu fie finanţat din fonduri europene. Ar însemna că toate lucrurile se stopează. Eu nu pot să susţin aşa ceva şi atunci trebuie luate anumite decizii", a explicat Sorin Grindeanu, potrivit sursei citate.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9762 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6699 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.7698 RON
-0.00210
HUF
HUF: 1.2629 RON
-0.00260
BGN
BGN: 2.5443 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.1198 RON
0.00490
Convertor valutar

Rezultat: ---