Social

Când va fi gata noul terminal de la Aeroportul Timișoara. Grindeanu: „Va fi pregătit să preia fluxurile de călători pentru Spațiul Schengen”

schedule 10 feb. 2024, 09:02

Când va fi gata noul terminal de la Aeroportul Timișoara. Grindeanu: „Va fi pregătit să preia fluxurile de călători pentru Spațiul Schengen”
LCV / Shutterstock

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a verificat lucrările de infrastructură mare din județul Timiș și a anunțat când va fi gata noul terminal de la Aeroportul Timișoara.

Grindeanu, despre lucrările la noul terminal de la Aeroportul Timișoara

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține că până la finalul lunii martie, noul terminal de la Aeroportul Timișoara va fi gata să preia călători pentru Spațiul Schengen.

"Am verificat astăzi lucrările de infrastructură mare din județul Timiș!", a transmis Sorin Grindeanu, vineri.
"Pe șantierul Variantei Ocolitoare Timișoara Sud constructorul este mobilizat și lucrările evoluează bine. La 1 martie urmează să înceapă lucrările la tunelurile de pe secțiunea E a autostrăzii Lugoj-Deva. 
În plus, construcția noului terminal al Aeroportului internațional Traian Vuia se apropie de finalizare. La data de 31 martie va fi pregătit să preia fluxurile de călători pentru Spațiul Schengen! Se lucrează și la modernizarea Gării de Nord din Timișoara, contract care trebuie finalizat până la sfârșitul acestui an.
Tot pentru modernizarea infrastructurii feroviare vor începe, la 1 martie, lucrările Lotul 2 (Lugoj - Timișoara Est) al căii ferate Arad-Timișoara-Caransebeș.
În paralel, sunt o serie de alte proiecte în derulare sau în pregătire pentru infrastructura rutieră, feroviară și aeroportuară care vor contribui la îmbunătățirea calității vieții și a performanțelor economice din județul Timiș.
Varianta Ocolitoare Timișoara Vest, noua linie de cale ferată care va asigura legătura dintre Gara de Est și Aeroportul Internațional Timișoara, construirea unor facilități cargo pentru aeroport sau pasajul feroviar Baader sunt doar câteva exemple.", a mai precizat ministrul Transporturilor, pe Facebook.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 2 voturi
Nu: 10 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

12 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9736 RON
-0.00080
USD
USD: 4.627 RON
-0.05730
GBP
GBP: 5.827 RON
0.00380
HUF
HUF: 1.293 RON
0.00350
BGN
BGN: 2.5429 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.3208 RON
0.01850
Convertor valutar

Rezultat: ---