Auto

Cum funcționează sistemul de semnalizare de la Pasajul Unirii. Va fi cel mai performant din țară

schedule 21 apr. 2023, 10:09

Cum funcționează sistemul de semnalizare de la Pasajul Unirii. Va fi cel mai performant din țară
Foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Circulația este oprită parțial în Pasajul Unirii din cauza lucrărilor la noul sistem de semnalizare, care ar trebui să fie gata până la finalul lunii. Iată cum funcționează acesta. 

Sistemul de semnalizare de la Pasajul Unirii, cel mai performant din țară: cum funcționează

Pentru a evita alte tragedii în Pasajul Unirii, autoritățile au decis montarea unor noi limitatoare de înălțime. Este vorba despre cel mai performant sistem din țară de semnalizare a unui pasaj.

Poarta de gabarit va fi montată la intrarea în pasaj și va avea o înălțime de 3,5 metri. Noul sistem va fi complex, așa încât conducătorii auto vor trece întâi pe sub mai multe porți de presemnalizare pe o distanță de aproximativ 160 de metri.

Mai clar, șoferii care conduc camioane sau autocare vor întâlni trei porți la fiecare intrare în tunel, pe lângă lanțurile care vor sta atârnate, pentru a le atrage atenția. Porțile vor avea montate și sisteme electronice, adică senzori, camere video și un semafor. Reprezentanții primăriei promit că toate acestea vor fi instalate până la finalul acestei luni.

„E foarte bine să avem sisteme moderne, cu cât mai multe zone de semnalizare, cât mai sofisticat, cu leduri, cu zone sonore și tot așa. Dar din partea de educație rutieră mai face parte un aspect foarte important, și anume educația. Dacă șoferul nu își cunoaște gabaritul propriului autovehicul, riscăm să asistăm din nou la accidente”, a explicat Emil Gâtej, specialist trafic rutier, pentru Observator. 

Tragediile au făcut autoritățile să reacționeze

Noul sistem a fost instalat după o serie de tragedii petrecute în pasajul abia instalat. În decembrie 2022, un autocar cu turiști greci a fost prins ca într-o menghină de limitatorul metalic. Atunci, un bărbat a murit și alte 20 de persoane au fost rănite.

Primăria a renunțat temporar la limitatoarele metalice, din acel moment, iar circulația a fost supraveghează non-stop de echipaje ale poliției locale. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9768 RON
0.00030
USD
USD: 4.6386 RON
0.01490
GBP
GBP: 5.8873 RON
0.00100
HUF
HUF: 1.2562 RON
-0.00410
BGN
BGN: 2.5446 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.1926 RON
0.02310
Convertor valutar

Rezultat: ---