Social Sănătate

Andrei Baciu este noul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

schedule 17 aug. 2023, 13:00

Andrei Baciu este noul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate
Digi24/Youtube

Andrei Baciu a fost numit în funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). În trecut, acesta a ocupat funcția de preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Andrei Baciu, noul președinte al CNAS

Premierul Marcel Ciolacu l-a eliberat pe Andrei Baciu din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii și l-a numit în funcția de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Decizia cu privire la numirea lui Baciu a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial.

”Articol unic. — (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Romică-Andrei Baciu se numeşte în funcţia de membru al consiliului de administraţie şi de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, este decizia publicată în Monitorul Oficial.

La începutul lunii august, premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, ”schimbări profunde” la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

”Vă solicit să începem săm facem schimbări profunde şi la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate”, i-a cerut atunci Marcel Ciolacu lui Alexandru Rafila.

Premierul susține că ”este nevoie de o structură nouă şi, mai ales de un nou mod de lucru, bazat pe eficienţă şi responsabilitate faţă de banii contribuabililor”.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost destul de receptiv și a venit cu o propunere: Andrei Baciu să preia funcţia de preşedinte al CNAS.

Ce experiență profesională are Andrei Baciu

Andrei Baciu este membru PNL, iar în trecut a ocupat funcția de vicepreşedinte al Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), după care a preluat interimar preşedinţia acestui organism după eliberarea din funcţie a coordonatorului Valeriu Gheorghiţă.

„După mai bine de 3 ani şi jumătate în inima Ministerului Sănătăţii ca secretar de stat şi o implicare de un an şi jumătate în conducerea CNCAV, am ales să păşesc pe un nou drum. Toată această perioadă care a fost dominată de un eveniment pe care (sper să) nu-l întâlneşti decât o dată în viaţă, o pandemie care a afectat întreaga planetă, mi-a oferit o experienţă inestimabilă. Din care am învăţat enorm. Atât profesional, ca medic, cât şi la nivel uman, personal”, spune Andrei Baciu, pe pagina sa de Facebook.

Experiența de până acum îl face încrezător pe Baciu, care spune că poate face față unei noi provocări și responsabilități noi. După numire, Baciu a ținut să îi mulțumească preşedintelui Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ionel Ciucă, şi colegilor liberali pentru susţinere şi încredere.

„Devotamentul cu care toţi aceştia se luptă zi de zi pentru a face şi din sistemul de sănătate din România, unul „ca afară” trebuie cu adevărat apreciat. Sigur că lucrurile nu funcţionează întotdeauna aşa cum ar trebui, însă important este să fim consecvenţi în a construi şi în România un sistem de sănătate modern, parte a unei societăţi moderne”, a mai spus Baciu.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---