Social

Andrei Baciu a demisionat din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

schedule 11 dec. 2023, 10:04

Andrei Baciu a demisionat din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate
Digi24/Youtube

Andrei Baciu a anunțat că demisionează din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Andrei Baciu și-a dat demisia de la CNAS

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Andrei Baciu, a anunțat recent că demisionează din funcție. Acesta motivează decizia sa prin informațiile care au apărut în mediul online.

"Astăzi mă adresez vouă cu sufletul deschis și cu credința nestrămutată în valorile onoarei și integrității. Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, am luat decizia de a-mi înainta demisia de onoare din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Aleg să îmi înaintez demisia de onoare datorită angajamentului meu față de principiile etice și morale în care cred și pe care le-am susținut întotdeauna, și nu dintr-o obligație legală", a scris Andrei Baciu pe Facebook. 

În apărarea sa, Andrei Baciu spune că a acționat cu „un respect neclintit pentru legislație, instituții și cetățeni. Medic fiind, am pus mereu pe primul loc binele pacienților. Am încredere deplină în actul de justiție, convins fiind că adevărul și dreptatea vor prevala”.

Numele lui Andrei Baciu ar fi specificat în referatul DNA în care procurorii au solicitat ridicarea imunității pentru Florin Cîțu, în cazul vaccinurilor anti-Covid cumpărate în pandemie.

La declarații ar putea fi chemați chia și președinta Comisiei Europene

În prezent se așteaptă rezultatele confirmate și de judecători. Actualul procuror-șef al DNA susține că procurorii trebuie să înțeleagă că dincolo de remunerațiile de statut, de beneficiile pe care le au, trebuie să își asume și să dea dovadă de curaj.

”Să ne asumăm ca măcar un dosar de calibru per procuror, pe care noi trebuie să-l avem anual, un dosar de impact cu ceea ce numim noi marea corupție. Procurorii trebuie să înțeleagă că dincolo de remunerațiile de statut, de beneficiile pe care le avem, și noi trebuie să livrăm ceva. E o chestiune foarte simplă. Trebuie să își asume, să aibă alt curaj. Suntem într-o altă paradigmă, nu suntem asediați de nimeni, toată lumea are așteptări de la noi”, a declarat Marius Voineag, actualul șef al DNA.

Problema poate ajunge până la Parchetul European, condus de Laura Codruța Koveși, unde pot fi chemați la declarații chiar și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și șeful Pfizer. Aceștia au fost în centrul atenției în scandalul ce ține de felul în care au fost semnate contractele, dar mai ales ce se menționează în acestea.

”Este un dosar complex, deschis de Parchetul European. Se lucrează în dosar, dar trebuie să luăm în considerare faptul că anumite activități s-au derulat pe teritoriul unor state care nu sunt membre în Uniunea Europeană. Statele Unite este unul dintre ele și atunci cu siguranță va dura această investigație”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---