Locale Social

Grindeanu a anunțat câștigătorul contractului pentru linia de metrou la Aeroportul Otopeni

schedule 28 feb. 2023, 15:33

Grindeanu a anunțat câștigătorul contractului pentru linia de metrou la Aeroportul Otopeni
StockphotoVideo / Shutterstock

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a fost desemnat câştigătorul contractului pentru construcţia liniei de metrou care va duce aeroportul Otopeni.

A fost desemnat câștigătorul contractului liniei de metrou spre Aeroportul Otopeni

Ministrul Transporturilor a anunțat că noua linie de metrou va ajunge până la Aeroportul Henri Coandă. Linia de metrou va avea 6 staţii şi va face legătura între staţia Tokyo (Băneasa) şi Aeroportul Otopeni. Ministrul a anunțat că finanțarea contractului este asigurată din fonduri de la bugetul de stat și fonduri externe rambursabile.

Contractul pentru linia de metrou se estimează la1,27 miliarde de lei, fără TVA, iar lucrările vor avea o durată de 48 de luni de la data emiterii ordinului de începere. Noua linie va fi inclusă în Magistrala 6 și va avea o lungime totală de 14,2 kilometri.

De asemenea, Sorin Grindeanu a anunțat că câştigătorul contractului pentru noua linie de metrou este GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş., o companie din Turcia. Tot această firmă a mai câştigat şi construit linii de metrou în Istanbul, Varşovia și Ankara.

Ce nume vor purta cele 6 stații de metrou de pe Magistrala 6

"A fost desemnat câștigătorul contractului pentru construcția unui nou sector al liniei de metrou M6 care va asigura legătura cu Aeroportul Internațional Henri Coandă. Contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii Tokyo - Aeroport Otopeni a fost atribuit unei Asocieri de constructori și proiectanți din Turcia. Contractul are o valoare de 1,27 miliarde de lei (fără TVA).
Lucrările sunt programate să dureze 48 luni de la data emiterii Ordinului de Începere. Lotul 1.2 (Tokyo - Aeroport Otopeni) al Magistralei 6 va avea o lungime de 7,6 km. Vor fi realizate 6 stații de metrou: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni.
După finalizare, acest lot va completa traseul Magistralei 6 de metrou și va asigura legătura între actuala stație de metrou 1 Mai existentă și Aeroportul Otopeni. Întreaga Magistrală 6 a metroului bucureștean va avea o lungime de 14,2 km și 12 stații de metrou", a scris Sorin Grindeanu în postarea de pe Facebook.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6535 RON
-0.01320
GBP
GBP: 5.8883 RON
0.00620
HUF
HUF: 1.2521 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.2157 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---