Social Locale

Sorin Grindeanu: „Aeroportul Brașov va putea opera curse internaționale”

schedule 06 iun. 2023, 19:02

Sorin Grindeanu: „Aeroportul Brașov va putea opera curse internaționale”
Aeroportul Internațional Brașov/Facebook

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că Aeroportul Brașov va putea opera curse internaționale. Acesta a semnat Ordinul de ministru prin care Aeroportul Brașov - Ghimbav a fost certificat ca aeroport internațional.

Aeroportul din Brașov ar putea opera curse internaționale

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a postat pe contul său de Facebook o postare în care a anunțat că Aeroportul Internațional Brașov va putea opera și zboruri externe.

Oficialul a semnat Ordinul de Ministru prin care Aeroportul Brașov -Ghimbav a fost recunoscut drept aeroport internațional. Cursele externe vor începe din jumătatea lunii iunie.

"Aeroportul Brașov va putea opera curse internaționale! Am semnat astăzi Ordinul de Ministru prin care Aeroportul Brașov -Ghimbav, aflat în coordonarea Consiliului Județean Brașov, a fost certificat ca aeroport internațional și va putea opera curse externe de la mijlocul lunii iunie”, a scris pe Facebook Sorin Grindeanu.

Mare eveniment de deschidere oficială a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav va avea loc joi, 15 iunie. Aeroportul Brașov-Ghimbav e primul aeroport din România care deține turn de control virtual, iar decolarea și aterizarea aeronavelor va fi coordonată de la Centrul de Dirijare a Zborurilor din Arad.

Aeroportul Henri Coandă va avea metrou peste patru ani

La începutul lunii mai, contractul liniei de metrou spre Aeroportul Otopeni a fost semnat. Lotul va avea aproximativ opt kilometrii și va cuprinde șase stații, prima fiind Tokyo și ultima, Aeroportul Henri Coandă.

Contractul semnat are o valoare de 1, 27 miliarde de lei fără TVA, iar constructorul dispune de 48 de luni pentru a realiza lucrarea. Prin urmare, peste patru ani, Magistrala 6 va duce direct către Aeroportul Otopeni.




SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---