Social

Situație șocantă în Arad. O femeie cu slăbiciune la pompieri a incendiat intenționat de 5 ori casele vecinilor doar ca să vadă militarii în acțiune

schedule 20 nov. 2023, 10:11

Situație șocantă în Arad. O femeie cu slăbiciune la pompieri a incendiat intenționat de 5 ori casele vecinilor doar ca să vadă militarii în acțiune
Foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

O femeie de 37 de ani din Arad a fost arestată după ce a incendiat intenționat cinci case, dintr-un motiv halucinant: îi plătea să vadă pompierii în acțiune. Autoarea faptelor e chiar soţia unui pompier din localitatea Sebiş.

O soție de pompier din Arad a incendiat de 5 ori casele vecinilor, doar ca să-i vadă pe militari în acțiune

Localnicii din zonă au trăit un coşmar încă din luna iulie, când femeii i s-a pus pata pe locuinţa unui vecin pe care a şi incendiat-o de trei ori în aceeaşi vară, la o cămară și la două magazii.

Anchetatorii spun că soțul suspectei, care este pompier și a participat la stingerea unora dintre incendii, nu are legătură cu ceea ce făcea soția sa. 

Până în luna noiembrie, aceasta a mai dat foc la alte două imobile. Din fericire, nu au existat victime, însă pagubele se ridică la peste 200.000 de lei.

„În perioada 22 iulie - 6 noiembrie a.c., pe str. Crişului, din oraşul Sebiş, au izbucnit 5 incendii, la mai multe imobile. În urma acestor incidente, nu au fost rănite persoane, dar au fost cauzate pagube materiale în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei.
În toate cauzele au fost întocmite dosare penale pentru distrugere şi distrugere din culpă, conturându-se suspiciunea rezonabilă că incendiile ar fi fost provocate de o persoană.
În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii oraşului Sebiş, s-a stabilit că o femeie de 37 de ani, din localitate, care domiciliază în proximitatea imobilelor distruse, ar fi provocat incendiile. În baza probatoriului administrat, la data de 17 Noiembrie a.c., femeia a fost reţinută pentru 24 de ore.
Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ a dispus arestarea preventivă a femeii, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere în formă continuată, distrugere și distrugere din culpă”, a transmis, duminică, IPJ Arad.

Expertiza psihiatrică cerută de procurori a constatat că femeie avea „discernământ diminuat”, conform Agerpres. La audieri, aceasta a declarat că a făcut aceste gesturi „pentru că îi plăcea să vadă intervenția pompierilor pentru stingere”, scrie Digi 24. 

Femeia se află acum în arest preventiv pentru 30 de zile.

SONDAJ

Ați primit primă de Crăciun de la angajator?

Da: 2 voturi
Nu: 10 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

12 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9677 RON
0.00020
USD
USD: 4.6059 RON
0.00810
GBP
GBP: 5.7949 RON
0.00800
HUF
HUF: 1.2995 RON
0.00550
BGN
BGN: 2.5399 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.2613 RON
0.01560
Convertor valutar

Rezultat: ---