Social

Incendiu între Bragadiru și Măgurele. A fost transmis un mesaj RO-Alert

schedule 18 iul. 2023, 15:18

Incendiu între Bragadiru și Măgurele. A fost transmis un mesaj RO-Alert
Foto: Captura video

Un incendiu puternic a izbucnit într-o zonă de vegetaţie situată între localităţile Bragadiru şi Măgurele. Mai multe autospeciale au fost trimise la fața locului. De asemenea, a fost transmis şi mesaj Ro-Alert din cauza degajărilor mari de fum.

Incendiu de vegetație pe 10 hectare în apropierea Capitalei, în localitatea Bragadiru și Măgurele

UPDATE 16:11: Autoritățile de la fața locului au transmis că nu au fost înregistrate victime în urma incendiului. În scurt timp de la alerta cu incendiu, Agenția Națională pentru Protecția Mediului a venit cu o reacție.

MMAP a transmis că, potrivit modelării rulate de specialiștii Administrației de Meteorologie, în următoarele ore, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla cu viteze de15...20 km/h și rafale de 30...40 km/h dispersie și deplasare către sud, îndepărtându-se de zona administrativă a Municipiului București.

De asemenea, Agenția Națională pentru Protecția Mediului operează, îna propierea locului incendiului, 6 stații de monitorizare a calității aerului (B7 - Magurele, B11 - Bragadiru, B5 - Drumul taberei, B10 - Chiajna, B4 și B21 - Berceni). 

„Încă de la apariția norului de fum, specialiștii analizează în timp real informațiile furnizate de aceste stații, concluzia fiind că, până în prezent, nu se înregistrează depășiri ale valorilor limită sau creșteri semnificative ale concentrațiilor de dioxid de azot (NO2) și PM10. Monitorizarea permanentă va continua până la lichidarea definitivă a incendiului”, transmite Ministerul Mediului.

După ce incendiul va fi lichidat, comisarii Gărzii Naționale de Mediu vor efectua un control cu privire la cauzele producerii incendiului și sancționarea eventualilor vinovați.

UPDATE 15:36: Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF) anunţă că „în urma acţiunilor întreprinse de echipajele de la faţa locului, în acest moment nu există pericolul de extindere a incendiului către zona de case".

Pentru moment, nu se știe de la ce a izbucnit incendiul de vegetație de lângă București, dar specialiștii iau în calcul posibilitatea ca vegetația uscată să se fi aprins din cauza temperaturilor crescute. 

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu de vegetație produs între localitățile Bragadiru și Magurele din jud. Ilfov. Incendiul se manifestă pe un camp, cu degajări mari de fum pe o suprafață de aproximativ 10 ha. Alertate 9 autospeciale de stingere cu apă și spumă. Misiunea este în dinamică, revenim cu date suplimentare”, a anunțat ISU.

Știre în curs de actualizare.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---