Social Externe

Pompierii din România intervin la incendiile de vegetație din Grecia

schedule 18 iul. 2023, 13:57

Pompierii din România intervin la incendiile de vegetație din Grecia
Alexandros Michailidis / Shutterstock

Pompierii din România au sărit în ajutorul autorităților din Grecia care se luptă cu incendiile de vegetație din cauza temperaturilor extreme. Focul a izbucnit în zona localităților Kouvaras – Keratea, pe o porțiune considerabilă.

Pompierii români dau o mână de ajutor în cazul incendiilor din Grecia

Mai mulți pompieri din România intervin la stingerea incendiilor de vegetație care au izbucnit de curând în Grecia în zona localităților Kouvaras – Keratea. De asemenea, începând cu ora 20:30, pompierii români au fost aduși și în zona Saronida, unde s-au luptat cu flăcările până aproape de miezul nopții.

„În acțiunile derulate a fost mobilizat întreg modulul, format din 3 mașini de stingere a incendiilor de pădure, 1 cisternă cu capacitatea de 30 tone apă, 1 mașină de stingere de capacitate mare și 2 autospeciale de primă intervenție și comandă. Un rol important pe timpul misiunii a fost reprezentat de cisterna de mare capacitate, utilizată pentru alimentarea cu apă a dispozitivelor de stingere. Autospeciala poate transporta 30 tone de apă și este utilă în zonele unde nu există surse suplimentare de alimentare (hidranți, râuri, lacuri sau alte surse de apă)”, precizează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Misiunile care au fost desfășurate de IGSU s-au rezumat la limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, dar și menținerea unei linii de protecție între zonele de incendiu și zonele neafectată. Izbucnirea incendiilor a fost provocată de temperaturile extreme din ultima perioadă, iar răspândirea acestora, datorită intensificărilor vântului.

Nivelul 4 de risc al apariției incendiilor de vegetație

Comandantul modulului aflat în Grecia, maior Iancu Andrei, a transmis că forțele și forțele aeriene au transmis avertizări populației.

„Vântul e foarte puternic, condițiile meteorologice nu sunt favorabile”, a spus acesta. 

Potrivit prognozei de risc pentru ziua de marți, 18 iulie, riscul apariției incendiilor de pădure este destul de ridicat — nivelul 4 (pe o scară de la 1 la 5, unde 5 este nivelul risc extrem).

„Intervenția modulului are loc la solicitarea ofițerului elen, delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români”, a mai transmis IGSU.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---