Social

Ravagii în mai multe județe din țară în urma ploilor și vijeliei de duminică noaptea. Autoritățile intervin de urgență

schedule 25 sept. 2023, 07:51

Ravagii în mai multe județe din țară în urma ploilor și vijeliei de duminică noaptea. Autoritățile intervin de urgență
Antena3/Youtube

Codul roșu de vreme severă din vestul țării a făcut prăpăd în mai multe județe din țără. Oamenii s-au trezit fără acoperiș, gospodăriile inundate, pomi doborâți la pământ și străzile cu apa până la brâu.

Ploi torențiale și vijelie în mai multe județe din țară

Cod roșu de vreme rea cu vijelii și ploi torențiale a fost, duminică noaptea în mai multe județe din vestul României. La Craiova, străzile au fost inundate, la fel și gospodăriile și scările blocurilor, mai mulți pomi au fost rupți de vântul puternic și mai multe acoperișuri au fost luate de vânt.

De asemenea, trei avioane care urmau să aterizeze pe aeroportul din Craiova au fost redirecționate. Aceeași situație a avut loc în Cluj și Hunedoara, unde a fost emis un cod portocaliu de furtună. Oamenii au sunat disperați la 112 după ce au văzut acumulările de apă și vijelia care le dărâmă totul în jur.

Furtuna a fost extrem de puternică încât a măturat totul în calea sa. De suferit au avut și unele mașini peste care au căzut pomii rupți de vântul puternic.

Echipajele se aflau în alertă încă de duminică după amiază pentru că se știa despre avertizarea de cod roșu. Pompierii au intervenit de urgență cu mai multe echipamente pentru a reuși acționeze pe străzile unde sunt inundații, astfel încât mâine dimineață să se poată circula liber, fără probleme.

„Problema este că tot canalul râului care preia apa fluvială din Craiova este peste limita de avarie. Noi estimăm că au fost peste 60 de litri pe metru pătrat. Din fericire ploaia s-a oprit și acum putem să lucrăm ca să decongestionăm. Nu au fost înregistrate victime", a declarat Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

ANM informează că în continuare, în jumătatea vestică din România vor avea loc furtuni, descărcări electrice, vijelii, grindină și intensificări ale vântului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---