Locale Social

Un judeţ din România restricţionează apa în timpul caniculei. Care este motivul

schedule 18 iul. 2023, 15:03

Un judeţ din România restricţionează apa în timpul caniculei. Care este motivul
Alexander_Safonov/Shutterstock

Canicula a devenit o problemă gravă pentru locuitorii din toată România, care au ajuns să evadeze și să plece în cele mai ascunse locuri în care pot respira o gură de aer proaspăt. Mai nou, până și apa a devenit o problemă în unele zone ale țării.

Apa este restricționată într-un județ din România

Pe timp de caniculă, sute de oameni din Mehedinţi au ajuns să primească apă cu porţia. Autorităţile au decis să restricţioneze furnizarea apei. De asemenea, aceștia au depus și un proiect pentru o nouă reţea de alimentare. Până atunci, în fiecare săptămână, pompierii livrează apă menajeră oamenilor.

Canicula dă mari bătăi de cap oamenilor, iar temperaturile extreme fac ca tot mai multe izvoare să sece, iar ploile sunt tot mai rare. Aerul cald este tot mai greu de suportat, iar oamenii spun că temperaturile extreme sunt cel mai mare dușman al lor.

Satele din Mehedinți care primesc apă cu porția sunt Bobaiţa şi Bârda. Pentru a le ușura traiul localnicilor, pompierii le-au adus mai multe recipiente cu apă. Autoritățile locale susțin că problema apei vine de la sistemul de apă care a fost proiectat greșit încă din anul 2010, atunci când a fost construit.

Până și DNA a cercetat proiectul de apă. Procesul a luat sfârșit, iar autoritățile pot depune un nou proiect pentru un alt sistem de apă. Prin urmare, administrația locală din Malovăţ a depus un proiect pentru a amenaja un nou sistem de alimentare cu apă în cele două localități din Mehedinți. Până când problem va fi rezolvată, oamenii vor primi apă de la pompieri.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---