Locale

Un glonţ a lovit o casă din Chilia Veche, după drona din Ceatalchioi. Primarul din sat: „Este o stare de panică”

schedule 08 sept. 2023, 15:00

Un glonţ a lovit o casă din Chilia Veche, după drona din Ceatalchioi. Primarul din sat: „Este o stare de panică”
Foto: Captura PRO TV

După fragmentele de dronă din Ceatalchioi, în curtea unei case din Chilia Veche a fost descoperit un glonț, care ar fi găurit un acoperiș. Primăria din sat vrea să afle dacă populația are de gând să își părăsească locuințele. 

Glonț pătruns într-o casă din Chilia Veche 

Poliția face anchetă după ce un glonț a fost găsit în anexa unei case din Chilia. Proiectilul a fost descoperit în bucătăria unei locuințe din Chilia Veche, județul Tulcea. Este vorba despre un glonț de mici dimensiuni, de calibrul 7,62 mm care a pătruns prin acoperișul casei, prin tavanul de rigips.

Locuitorii au sunat la 112, iar la fața locului au ajuns și polițiști tulceni pentru a efectua cercetări. Pentru moment, nu se cunoaște proveniența proiectilului, însă surse apropiate anchetei, citate de PRO TV, susțin că ar putea fi vorba despre un glonț provenit dintr-o armă de tipKalashnikov și că s-ar fi tras de pe partea românească. Ancheta va stabili exact cum a ajuns glonțul în casa oamenilor.

„Este o stare de panică, vă daţi seama. Eu astăzi (vineri - n.r.) şi echipe ale Primăriei vom merge în sat să vorbim cu populaţia, dar nu cred că o să plece cineva. Nimeni nu-şi abandonează casa", a declarat, pentru Agerpres, primarul comunei Chilia Veche, Timur Ciauş.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru distrugere și uz de armă letală fără drept, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea continuă cercetările.

Între timp, autoritățile iau măsuri pentru locuitorii din Plauru, Chilia Veche și Ceatalchioi. În cazul în care există oameni speriați care vor să plece din cauza atacurilor cu drone din Ucraina, aceștia pot fi relocați. MApN va edifica spații de protecție a populației din Plauru, Ceatalchioi și alte localități cu populație mai mică.

Mai mult, Inspectoratul pentru Situații de Urgență va transmite mesaje de avertizare și alarmare a populației prin sistemul Ro-Alert sau prin mijloace de alarmare de la nivelul autorităților publice locale, dacă va fi cazul. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---