Nou cutremur în Gorj. Zona este zguduită de o serie de seisme în ultimele aproape două luni
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a transmis că în cursul zilei de vineri, la ora 16:17:29 (ora României), un cutremur a avut loc în Oltenia, Gorj, la o adâncime de 12.6 km. Acesta a înregistrat o intensitate de 3,6 pe scara Richter.
Cutremurul s-a produs la 19km NV de Târgu Jiu, 64km NE de Drobeta-Turnu Severin, 69km S de Hunedoara, 84km S de Deva, 94km E de Reșița.
Seismul a fost clasificat ca unul mediu, drept pentru care nu au fost înregistrate daune materiale sau incidente în zona producerii cutremurului.
Zona Oltenia, încercată de tot mai multe cutremure
După tragedia produsă de cutremurul din Turcia și Siria, care a avut loc în data de 6 februarie, România este greu încercată de o serie de seisme în zona Oltenia. În județul Gorj au fost înregistrate câteva cutremure care au depășit magnitudinea de 5 pe scara Richter.
Citește și:
Cutremur de 4,2 pe scara Richter, azi, în Gorj
Un nou șir de cutremure în România. Cât de puternice au fost și unde au fost resimțite
Cutremur în România de Florii. Unde a fost resimțit cutremurul și ce intensitate a avut
Miercuri seara, în județul Gorj, s-a produs un cutremur cu magnitudinea 3,3 Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a transmis că seismul a avut loc la ora 19.33, ora României. Acesta s-a produs la adâncimea de 16,1 kilometri.
Seismul a avut loc la 15 kilometri de Târgu Jiu, la 69 de kilometri de Hunedoara și de Drobeta-Turnu Severin și 83 de kilometri de Deva. Marți, în data de 14 martie, la ora 20:34:31, un alt cutremur a avut loc în Oltenia (Gorj), acesta având de asemenea o magnitudine de 3.3, la o adâncime de 15km, transmite INFP.
„Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 18km NV de Targu Jiu, 68km NE de Drobeta-Turnu Severin, 68km S de Hunedoara, 82km S de Deva, 96km E de Resita, 99km V de Ramnicu Valcea”, au precizat reprezentanții INFP.
INFP anunță că urmează mai multe cutremure în România
Specialistul INFP Alexandru Țigănescu a afirmat că experții prognozează o serie de cutremure în perioada următoare, însă speră ca acestea să nu depăşească magnitudinea de 5. Numărul cutremurelor se află în descreștere, însă magnitudinea acestora încă se menține. Cutremurele din Gorj de 5,7 și 5,2 au fost cele mai alarmante seisme din ultimii ani.
Citește și:
Cutremur puternic în Gorj, noaptea trecută. Oamenii au ieșit în stradă din cauza panicii
Cutremur în România! Ce magnitudine a avut și unde a fost resimțit seismul
Cutremur în România, în această dimineață. Cât de puternic a fost seismul
„Dacă ne uităm cel mai bine, totuşi, pentru cutremure mai mari, care sunt prioritatea noastră, cutremure peste 2 ca şi magnitudine, oricum, numărul lor descreşte, în schimb, magnitudinea lor nu descreşte atât de mult. Sigur, a fost şocul principal de 5,7, care a urmat unui cutremur de 5,2. Am avut şi în această dimineaţă un cutremur de 3,9. Clar, ne aşteptăm ca şi în următoarele săptămâni să avem cutremure destul de multe. Sperăm că nu cu magnitudini peste 5 în această zonă”, a declarat specialistul.