Externe Speciale

Incident controversat în Los Angeles: Un bărbat înarmat cu o furculiță de plastic, împușcat mortal de poliție

schedule 22 feb. 2024, 09:27

Incident controversat în Los Angeles: Un bărbat înarmat cu o furculiță de plastic, împușcat mortal de poliție
Matt Gush/Shutterstock
Un bărbat de 36 de ani, Jason Maccani, a fost împușcat de poliție în LA după ce a atacat cu o furculiță de plastic. Incidentul a stârnit dezbateri.

Un eveniment tragic a avut loc în Los Angeles pe data de 3 februarie, când un bărbat în vârstă de 36 de ani, Jason Maccani, a fost împușcat mortal de polițiști după ce a atacat forțele de ordine cu o furculiță de plastic. Incidentul, care a stârnit un val de reacții și dezbateri privind folosirea forței de către poliție, a fost capturat pe camerele de supraveghere și pe camerele purtate de ofițeri.

Conform raportului poliției, suspectul a fost imobilizat de șapte ofițeri într-o clădire din centrul orașului Los Angeles. În timpul confruntării, Maccani a încercat să ia o pușcă de vânătoare de la o polițistă, moment în care unul dintre colegii ei a recurs la utilizarea armamentului letal. În ciuda eforturilor de a-l imobiliza cu arme neletale, inclusiv un taser și un glonț de cauciuc, situația a escaladat rapid, culminând cu decesul bărbatului la spital din cauza rănilor suferite.

Șeful poliției din Los Angeles, Michel Moore, a exprimat îngrijorare în legătură cu decizia ofițerului de a folosi forța letală și a anunțat că o anchetă a fost deschisă pentru a determina dacă acțiunile polițiștilor au fost justificate. De asemenea, Moore a subliniat că apelul inițial la 911 care a alertat poliția despre prezența unui bărbat înarmat cu un baston și care amenința angajații, s-ar putea să fi fost denaturat intenționat pentru a determina o reacție rapidă din partea autorităților.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---