Social

O nouă avarie la rețeaua de termoficare în Capitală. Sute de blocuri din București au rămas fără apă caldă și căldură

schedule 16 ian. 2024, 11:42

O nouă avarie la rețeaua de termoficare în Capitală. Sute de blocuri din București au rămas fără apă caldă și căldură
Mircea Moira / Shutterstock

Sute de blocuri din București rămân fără apă caldă și căldură din cauza unei noi avarii la rețeaua de termoficare. Oamenii se revoltă că sunt nevoiți să folosească aerotermele pentru a nu îngheța în propriile case, dar și cei care nu își permit din cauza facturilor.

Bucureștenii au rămas din nou fără apă caldă și căldură

Sute de blocuri se confruntă în continuare cu problema lipsei de căldură și apă caldă din cauza unei avarii la rețeaua de termoficare. Bucureștenii sunt revoltați că în miezul iernii nu au căldură și nici apă caldă și sunt nevoiți să se descurce în timp ce autoritățile îi lasă de pe o zi pe alta.

Locuitorii unui bloc racordat la sistemul centralizat de încălzire susțin că nu au apă caldă și căldură de mai bine de o săptămână. Aceștia sunt nevoiți să stea în apartamente cu aerotermele pentru a nu îngheța de frig. Și caloriferele electrice sunt o soluție, însă acestea măresc sumele facturilor, o altă problemă a românilor.

Unii locuitori se plâng că sunt nevoiți să stea cu geaca în casă și dorm cu câteva plapume pentru a nu simți frigul din casă. Marea majoritate dintre ei sunt nevoiți să își încălzească apa pe aragaz pentru a putea face duș.

Bucureștenii spun că este deja a patra iarnă în care întâmpină probleme cu apa caldă și căldura. Săptămâna trecută, cel puțin 1.000 de blocuri din București au fost afectate de avariile la rețeaua de termoficare.

În urmă cu trei ani și jumătate, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, afirma că toți locuitorii Capitalei vor avea apă caldă și căldură, iar în primii trei ani de mandat va înlocui 300 de km de rețea principală de termoficare, lucru care nu s-a întâmplat până în prezent. După trei ani și jumătate de mandat, edilul Capitalei nu a reușit să schimbe mai mult de 20 de km pe an.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---