Politic Social

Ciolacu, critici la adresa primarului Nicuşor Dan: „Mi se pare inuman şi degradant”

schedule 10 aug. 2023, 13:59

Ciolacu, critici la adresa primarului Nicuşor Dan: „Mi se pare inuman şi degradant”
Victor Mogyldea / Shutterstock

Premierul Marcel Ciolacu a adus critici dure la adresa primarului Capitalei, Nicușor Dan. Oficialul a răbufnit din cauza problemei cu apa caldă cu care se confruntă bucureștenii de o perioadă bună de timp.

Ciolacu, acuzații la adresa lui Nicușor Dan

La începutul ședinței de joi, premierul Marcel Ciolacu l-a criticat dur pe edilul Capitalei, Nicușor Dan, din cauza problemelor cu apa caldă cu care se confruntă mii de bucureșteni. Nu este nici prima, nici a doua oară în care bucureștenii au de suferit din cauza unor avarii la rețeaua de termoficare și sunt nevoiți să facă duș cu apă rece sau să stea cu cratițele pe aragaz.

Ciolacu a fost dur în acuzații și a spus că i se pare inumană și degradată atârnarea primarului față de această problemă gravă.

„Nu reuşesc, totuşi, să realizez cum este posibil, în aceste condiţii, ca în capitala României primarul Nicuşor Dan să condamne în continuare, şi în acest an, sute de mii de de locuitori să se spele luni întregi cu apă rece. Mi se pare inuman şi degradant şi asta la trei ani după ce dl. primar a promis revoluţia apei calde”, spune Marcel Ciolacu.

Premierul a mai specificat că pe ordinea de zi a şedinţei de joi se află și un proiect de ordonanţă de urgenţă în domeniul energiei.

„Ne pregătim deja şi pentru asigurarea energiei în sezonul rece. Avem azi (joi - n.r.) un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care asigurăm decontarea unor plăţi pentru furnizorii de energie. Vrem ca sistemul să fie în continuare perfect funcţional, cum a fost şţi iarna trecută, cu preţuri plafonate”, încheie premierul.

Bucureștenii, din nou fără apă caldă

Termoenergetica anunță o nouă avarie la rețeaua de termoficare. Din această cauză peste 6.000 de blocuri din toate sectoarele din Capitală vor rămâne fără apă caldă timp de o săptămână.

La începutul mandatului său, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a promis că bucureștenii nu vor mai avea probleme cu apa caldă și va schimba 300 de kilometri de rețea de termoficare. Cu toate acestea, edilul a reușit să schimbe în jur de 20 sau 30 de kilometri pe an.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---