Social

Proteste ale transportatorilor și fermierilor, ziua 10. Traficul pe Autostrada București-Ploiești, blocat

schedule 19 ian. 2024, 14:59

Proteste ale transportatorilor și fermierilor, ziua 10. Traficul pe Autostrada București-Ploiești, blocat
Foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

Trafic blocat pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti, după ce trei capete tractor au oprit pe carosabil. Protestatarii au coborât din autovehicule şi merg pe jos.

Traficul rutier este blocat, vineri, pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti, după ce trei capete de tractor au oprit pe carosabil, iar şoferii protestează. Cei prezenți la eveniment au coborât din autovehicule și merg pe jos. Pe sensul către Ploiești s-a format coloană de șase kilometri. 

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti, la kilometrul 62, pe sensul de mers către Ploieşti, în zona localităţii Dumbrava, judeţul Prahova, în contextul protestelor transportatorilor şi ale fermierilor, 3 capete tractor au oprit pe carosabil, blocând banda de urgenţă, banda 1 şi banda 2”, a transmis Centrul Infotrafic.

În pofida măsurilor luate de Guvern care le-a aprobat subvenții și facilități și chiar dacă primarul Bucureștiului a hotărât să lase să intre în Capitală mii de manifestanți și sute de utilaje grele, protestatarii nu se opresc, fiind de părere că au primit prea puțin. În cele zece zile de protest, fermierii şi transportatorii au reuşit să schimbe şi şefii Autorităţii Vamale Române care nu au luat măsuri ca să reducă timpul de control la frontiere - o mare nemulţumire a transportatorilor. 

Măsuri aprobate în favoarea transportatorilor și fermierilor

Guvernul a aprobat mai multe măsuri în favoarea lor: ajutor de 100 de euro pe hectar la culturile afectate de secetă anul trecut, eliminarea Inspecţiei Tehnice Periodice obligatorii pentru utilaje agricole şi un sprijin pentru şoferii de tractoare. Nu vor mai plăti şcolarizare specială - vor putea să conducă şi dacă au permis categorie B, pentru automobile.

Și Autoritatea de Supraveghere Financiară a transmis că va permite plata în rate a poliţei RCA şi chiar suspendarea ei, dacă maşina de mare tonaj este nefuncţională o perioadă. Mai mult, tariful va fi convenit împreună cu transportatorii. Sunt măsuri insuficiente, susțin în continuare protestatarii.

Nicuşor Dan a anunţat, joi, că autorităţile locale au aprobat organizarea unui protest, duminică, luni şi marţi, în Piaţa Constituţiei, cu participarea a 5.000 de persoane, 100 de tractoare şi 100 de capete tractor de TIR.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---