Social Locale

Se reintroduce taxa de pod de la Fetești pe Autostrada Soarelui A2

schedule 12 iul. 2023, 15:06

Se reintroduce taxa de pod de la Fetești pe Autostrada Soarelui A2
Dragos Asaftei/Shutterstock

Compania de Drumuri a transmis că începând de vineri, 14 iulie 2023, se reintroduce taxa de trecere a podurilor de la Fetești și Cernavodă. Taxa a fost amânată doar pe perioada lucrărilor la Podul de la Borcea (Fetești).

Taxa de pod de la Fetești se introduce din nou

Compania de Drumuri a anunțat că începând de vineri, 14 iulie 2023, ora 00:00, „achitarea peajului pentru tranzitarea podurilor dunărene de la Fetești - Cernavodă redevine obligatorie pentru participanții la trafic”.

CNAIR a transmis că peajul (tariful de trecere pentru utilizarea podurilor între Fetești și Cernavodă) poate fi achitat în mai multe moduri, printre care:

  • prin aplicația eTarife (pentru telefoanele mobile);
  • prin SMS, la numărul 7577. Pentru mai multe detalii cu privire la plata peajului prin SMS recomandăm utilizatorilor să acceseze linkul: http://www.cnadnr.ro/ro/peaj/peaj-prin-sms.
„Dacă se optează pentru plata peajului printr-unul din canalele menționate anterior, trecerea prin stația de taxare se va realiza pe benzile marcate cu semnul e-tarif scris cu font alb pe un fundal roșu. În cazul în care s-a omis plata anticipată iar trecerea s-a efectuat pe benzile marcate cu semnul e-tarif peajul poate fi achitat ulterior trecerii printr-unul din canalele puse la dispoziție, până la ora 24:00 a zilei următoare trecerii”, transmite CNAIR.

Circulația pe pod a fost redeschisă joi

Traficul rutier pe podul Fetești a fost deschis, joi 6 iulie, de la ora 9.00, pe ambele sensuri de mers, după lucrările de reabilitare care au durat câteva luni.

Recent, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a menționat că la momentul dat stadiul fizic al lucrărilor de reabilitare este de 78%, iar după sfârșitul verii se vor introduce alte restricții de trafic pentru a putea fi realizate ultimele lucrări de mult mai mică anvergura.

„Lucrările de reparații structurale realizate la podurile dunărene Borcea și Cernavodă vor avea o perioada de serviciu de cel puțin 40 de ani, garanția fiind de 5 ani după recepție”, arăta CNAIR.

În luna februarie au început lucrările de reabilitare la podul peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2. Astfel, calea II de circulaţie, sensul Constanţa - Bucureşti, a fost închisă circulației rutiere.

Lucrările de reabilitare au constat în frezarea sistemului rutier și refacerea acestuia, demontarea/montarea parapetului pietonal, refacere trotuar, etc. Podul peste brațul Borcea are o lungime de 970 m și este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv (grinzi cu zăbrele și viaducte de acces)

Podul de la Fetești traversează fluviul Dunărea, iar podul de la Cernavodă are o lungime de 1596 m și împreună face legătura între orașele Fetești și Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea și Muntenia.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---