Social Locale

Grindeanu, despre cazul bărbatului care a căzut în gol de pe A1: „E de evitat să ieşi din maşină“

schedule 11 feb. 2023, 14:29

Grindeanu, despre cazul bărbatului care a căzut în gol de pe A1: „E de evitat să ieşi din maşină“
Gabriel Petrescu / Shutterstock

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a vorbit despre accidentul de la Boița, în care un bărbat a căzut în gol de pe viaductul autostrăzii A1. Oficialul a spus că incidentul este regretabil și în cazul unui accident care are loc pe autostradă nu este recomandat ca pasagerii să iasă din mașină.

Grindeanu, despre tragedia de pe A1, când un bărbat a căzut în gol

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și-a exprimat sincerele condoleanțe familiei și apropiaților bărbatului care a decedat pe A1. Oficialul a spus că din această situație oamenii trebuie să învețe că pe autostrăzi trebuie să ne comportă diferit față de străzile obișnuite. Oamenii ar trebui să evite să iasă din mașină deoarece se pot întâmpla diverse nenorociri.

„În primul rând regret, şi regretăm cu toţii, şi transmit condoleanţe, a fost o situaţie neplăcută. Totodată, mai trebuie să învăţăm că pe autostrăzi modalitatea în care trebuie să te comporţi e una cu totul diferită faţă de traficul pe alte tipuri de drumuri. Iar aici fiecare secundă contează. Se rulează cu viteză foarte mare. E cam de evitat să ieşi din maşini (...) aşa cum facem în oraş, de exemplu, sau în alte părţi“, a spus Sorin Grindeanu.

Pe marginea acestui caz, Grindeanu nu a dat vina pe victimă, însă participanții la trafic ar trebui să fie mult mai atenți și mai asumați, mai ales că pe autostradă se circulă cu o viteză mai mare decât pe drumurile din localități.

Totodată, cei de la CNAIR ar trebui să instaleze elemente de siguranță pentru a preveni astfel de cazuri tragice.

„Nu, nu am sugerat acest lucru. Doar spuneam că modul în care se circulă pe autostradă totuşi e unul diferit faţă de drumurile normale şi trebuie să avem în vedere toate aceste elemente. În plus, cred că trebuie să gândească cei de la CNAIR şi acele elemente de siguranţă(...) "Probabil că nu aş fi coborât din maşină, pe autostradă. E destul de periculos să faci acest lucru pe autostradă", a spus ministrul.

Se vor instala elemente suplimentare de siguranță pe A1

Sorin Grindeanu a menționat că în viitorul apropiat pe acel tronson de drum se vor monta elemente de siguranță suplimentare pentru ca astfel de cazuri sau altele să nu mai aibă loc. Porțiunea de drum ar fi trebuit să se deschidă abia în mai-iunie, însă aceasta a fost dată în circulație cu 6 luni mai repede decât termenul stabilit.

„Asta nu înseamnă că nu trebuie să gândim în perioada următoare elemente de siguranţă suplimentare pe acel tronson, un tronson care, nu pot să nu spun, a fost inaugurat înainte de termen şi felicit constructorul - termenul conform contractului trebuia să fie mai-iunie anul acesta. Au reuşit cu 6 luni mai repede să-l dea în circulaţie, ceea ce e un lucru bun", a afirmat Grindeanu. 

În data de 29 ianuarie 2023, pe autostrada A1, pe sensul Sibiu - Boița, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate şase autovehicule şi nouă persoane, iar şoferul unei dube a decedat. Acesta a ieșit din mașină pentru a-i ajuta pe alți șoferi implicați în accident. Bărbatul a încercat să se ferească de un alt vehicul și a sărit printre parapete. Între acestea nu se aflau grilaje de siguranţă, iar bărbatul a căzut în gol peste 20 de metri.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---