Social Politic

Sorin Grindeanu, despre rectificarea bugetară: „Am cerut 16 miliarde de lei, justificat”

schedule 16 aug. 2023, 15:35

Sorin Grindeanu, despre rectificarea bugetară: „Am cerut 16 miliarde de lei, justificat”
LCV / Shutterstock

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că a solicitat 16 miliarde de lei la următoarea rectificare bugetară.

Câți bani a cerut Grindeanu la rectificare bugetară pentru ministerul său

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a cerut 16 miliarde de lei la următoarea rectificare bugetară. Oficialul spune că o mare parte din banii solicitați vor merge către investiții.

"O proporție covârșitoare este pentru investiții. Fără sumele pe care noi le dorim, anumite proiecte se vor împiedica”, a spus ministrul Transporturilor.

Grindeanu spune că de această dată va fi o rectificare pozitivă, însă banii alocați ar putea fi mai puțini decât a cerut ministrul. Totodată, oficialul spune că a cerut acești bani justificat.

"Rectificarea, din ceea ce știu eu, va fi o rectificare pozitivă, ceea ce este un prim lucru bun. Acum, o să vedem care este suma, că s-ar putea să fie mai mică decât am cerut noi, la Transporturi.
Am cerut 16 miliarde, justificat, fiind ministerul care în acest moment cred că suntem cei care cheltuim cel mai mult de investiții, nu cred că este altcineva care să facă acest lucru în ritmul în care o facem noi la Transporturi. Din 16 miliarde, o proporție covârșitoare este pentru investiții. Sigur, vor mai exista discuții în zilele următoare”, precizează Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor afirmă că în toamnă va mai exista o altă rectificare bugetară.

"Noi am cerut ce aveam necesar până la finalul anului, sigur, aceste lucruri pot fi reglate și în rectificările din această toamnă, dar sunt anumite lucruri care sunt urgente și pe care le vom susține cu argumente atunci când vom avea discuțiile finale legate de buget.
Fără sumele pe care noi le dorim, anumite proiecte se vor împiedica.
Lucrurile acestea toate pe care noi le-am făcut anul trecut, de am semnat contracte de peste 10 miliarde de euro, trebuie să aibă în spate finanțările, altfel, sunt discuții”, a încheiat Grindeanu.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---