Politic

Grindeanu spune că demite întreaga conducere a Portului Constanța dacă i se aduc dovezi că TIR-urile ucrainene au prioritate: „Nu lucrez pe poveşti”

schedule 20 ian. 2024, 09:27

Grindeanu spune că demite întreaga conducere a Portului Constanța dacă i se aduc dovezi că TIR-urile ucrainene au prioritate: „Nu lucrez pe poveşti”
Foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că nu are informații potrivit cărora camioanele care tranzitează România, venind încărcare din Ucraina, ar avea prioritate la descărcarea mărfurilor în Portul Constanța. Oficialul a spus că, dacă i se aduc dovezi că lucrurile se întâmplă astfel, întreaga conducere a Portului Constanța va fi schimbată. 

Interpelat vineri seară, într-o emisiune televizată, de către un reprezentant al fermierilor care l-a întrebat dacă are cunoştinţă de faptul că în Portul Constanţa TIR-urile româneşti sunt nevoite să aştepte zile la rând, în timp ce autocamioanele din Ucraina ar avea prioritate, ministrul Transporturilor a răspuns că, din informaţiile pe care le are, acest lucru nu este adevărat, subliniind că dacă i se aduc dovezi că aşa se întâmplă toată conducerea Portului Constanţa va fi schimbată.

„Ăsta este un lucru neadevărat. V-aş ruga să îmi daţi dovezi şi în acel moment se schimbă toată conducerea Portului Constanţa. Pe poveşti nu lucrez, vreau cea mai mică dovadă. Vă rog să aduceţi cea mai mică dovadă că un camion din Ucraina nu stă deloc şi un camion din România stă, cea mai mică dovadă că se întâmplă acest lucru şi toată conducerea Portului Constanţa este schimbată!”, a afirmat Sorin Grindeanu, la Antena 3. 

El a marcat că, din informațiile pe care le are, „nu există niciun fel de diferențiere în acest moment” între camioanele venite din Ucraina și cele din România și alte state. Sorin Grindeanu a vorbit și despre taxele cerute transportatorilor de către firmele care fac operațiuni în port, spunând că a discutat cu Consiliul Concurenței pe acest subiect, pentru ca această instituție să verifice situația. 

„A fost problema ridicată (în discuţiile cu protestatarii - n.r.) cu acea nouă taxă impusă de operatorii economici, pe care am semnalat-o către Consiliul Concurenţei şi eu, şi primul ministru şi sper ca în cel mai scurt timp să se găsească soluţii”, a afirmat Grindeanu.

Cât despre alte taxe pe care transportatorii trebuie să le plătească administrația portului, ministrul Grindeanu a explicat: „Aceste tarife, să ştii că există peste tot în această lume”. ”Repet: unele lucruri se pot face, sunt deschis să găsim soluţii, altele nu”, a adăugat Sorin Grindeanu, cu privire la revendicările fermierilor şi transportatorilor.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---