Externe

Proteste ale agricultorilor în Belgia. Sute de tractoare au intrat în Capitală și au blocat traficul

schedule 01 feb. 2024, 07:34

Proteste ale agricultorilor în Belgia. Sute de tractoare au intrat în Capitală și au blocat traficul
NestorMN / Shutterstock

Sute de fermieri au pătruns cu tractoarele în Regiunea Capitalei Bruxelles și au declanșat un protest masiv, care a coincis cu summitul UE din Bruxelles.

Fermierii din Belgia au pornit un protest

Un grup de tractoare a intrat în Regiunea Capitalei Bruxelles, miercuri, în jurul orei 18:30. Manifestațiile grupului de fermieri a blocat circulația rutieră în centrul orașului și pe Small Ring Road.

Ieșirea dintre Porte de Namur și tunelul Louise în direcția Basilique a fost temporar închisă pentru ca agricultorii să nu poată intra cu utilajele.

Autoritățile au transmis cetățenilor să evite zona și mai ales, să circule cu transportul propriu. Poliția a transmis că aproximativ 60 de tractoare au traversat Drumul Inelar al Bruxellesului (R0) în Halle.

"Demonstranții din Binche trec prin ieșirea Drogenbos în direcția Uccle," au anunțat ei pe rețelele sociale în jurul orei 18:30.

Protestul a fost organizat de fermieri furioși, atât belgieni, cât și internaționali, și este programat să aibă loc joi, în Bruxelles.

Utilajele agricultorilor vor duce la un mare haos în trafic, generând perturbări suplimentare în capitala Belgiei, care deja se confruntă cu tulburări cauzate de măsurile specifice de securitate impuse în Cartierul European, cum ar fi perimetrul stabilit în jurul clădirilor Consiliului Uniunii Europene din Rue de la Loi.

Poliția le recomandă cetățenilor să evite călătoria cu mașina în Bruxelles joi și folosească metroul pentru deplasări în oraș.



SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---