Economic Social

Creștere semnificativă a prețurilor la miezul de nucă în piețele din România înainte de sărbătoarea Sfinților Mucenici

schedule 07 mar. 2024, 10:27

Creștere semnificativă a prețurilor la miezul de nucă în piețele din România înainte de sărbătoarea Sfinților Mucenici
Foto: Vlad Ispas/Schutterstock
Gospodinele române se pregătesc pentru Sfinții Mucenici, dar prețul miezului de nucă, esențial pentru mucenici, a crescut semnificativ.

Cu o zi înainte de sărbătoarea Sfinților Mucenici, gospodinele din România sunt în căutarea ingredientelor necesare pentru prepararea tradiționalului desert - mucenicii. Miezul de nucă, un ingredient esențial în rețeta mucenicilor moldovenești sau muntenești, a înregistrat o creștere semnificativă a prețului în piețele din țară.

Conform informațiilor, în Piața Obor din București, prețul pentru un kilogram de miez de nucă a ajuns la 35 de lei, în timp ce în Piața Gemeni, tot din capitală, prețul poate sări chiar și până la 60 de lei pe kilogram. Această creștere a prețurilor vine într-un moment în care cererea pentru acest produs este în creștere, datorită pregătirilor pentru sărbătoarea religioasă.

Sfinții Mucenici sunt comemorați în memoria celor patruzeci de martiri din Sevastia, care au fost martirizați în timpul împăratului roman Liciniu, pentru credința lor creștină. Tradiția spune că cei patruzeci de soldați creștini, conduși de Chirion, au fost forțați să intre într-un lac înghețat ca pedeapsă pentru refuzul de a se lepăda de credința lor. După o noapte petrecută în apa înghețată, martirii au primit cununi strălucitoare deasupra capetelor lor, simbolizând mărturia lor curajoasă. Moaștele lor sunt răspândite în toată lumea creștină, inclusiv la Mănăstirea Antim din București.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---