Externe

Situația din Ucraina: Contraofensivă ucraineană și incendiu la o rafinărie rusă

schedule 17 mai 2024, 08:11

Situația din Ucraina: Contraofensivă ucraineană și incendiu la o rafinărie rusă
Foto: Schutterstock
La 814 zile de la începutul conflictului, situația din Ucraina este tensionată, cu lupte intense în Harkov și atacuri asupra infrastructurii în Rusia.

La 814 zile de la începutul conflictului, situația din Ucraina rămâne tensionată. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că forțele ucrainene au reușit să țină sub control avansul trupelor ruse în regiunea Harkov, deși situația este descrisă ca fiind „extrem de dificilă”. În ciuda unor câștiguri teritoriale semnificative obținute de Rusia în ultima săptămână, generalul american Christopher Cavoli, comandantul suprem aliat în Europa, a afirmat că forțele ruse nu dispun de capacitatea necesară pentru a realiza o breșă strategică majoră.

Pe frontul economic și logistic, un atac cu drone ucrainene a provocat un incendiu la o rafinărie din orașul rus Tuapse, situat în regiunea Krasnodar. Autoritățile locale au reușit să controleze incendiul, dar acesta subliniază continuarea tacticilor de război care vizează infrastructura critică.

În același timp, în orașul Donețk, controlat de forțele ruse, patru femei au fost ucise în urma unor atacuri ucrainene, potrivit autorităților instalate de Moscova. Aceste incidente reflectă intensitatea și complexitatea continuă a conflictului din regiune.

Pe plan internațional, relațiile dintre Rusia și China continuă să se consolideze, președinții Vladimir Putin și Xi Jinping exprimându-și sprijinul reciproc pentru contribuția la pacea și stabilitatea mondială, în ciuda tensiunilor din Ucraina.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.97 RON
-0.00100
USD
USD: 4.5781 RON
0.00040
GBP
GBP: 5.8914 RON
0.00860
HUF
HUF: 1.2701 RON
-0.00910
BGN
BGN: 2.5411 RON
-0.00050
CHF
CHF: 5.1865 RON
0.02290
Convertor valutar

Rezultat: ---