Externe

Kim Jong Un testează un nou tanc în timpul exercițiilor militare din Coreea de Nord

schedule 14 mar. 2024, 10:25

Kim Jong Un testează un nou tanc în timpul exercițiilor militare din Coreea de Nord
Foto: Alexander Khitrov/Shutterstock
Kim Jong Un testează un nou tanc în exerciții militare, coincidând cu manevrele SUA-Coreea de Sud.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a fost prezent la exerciții militare recente, unde a testat personal un nou model de tanc de luptă, conform rapoartelor agenției de presă de stat KCNA. În timpul exercițiilor, Kim, îmbrăcat într-o jachetă de piele neagră, a inspectat echipajele tancurilor și a condus singur noul vehicul de luptă, demonstrându-i astfel "puterea excelentă de lovitură".

Aceste manevre militare au coincis cu exercițiile militare comune Freedom Shield, desfășurate de SUA și Coreea de Sud între 4 și 14 martie, care au inclus și exerciții cu tancuri în Pocheon. Exercițiile comune au fost primele de acest fel după ce Phenianul a renunțat la un pact militar intercoreean din 2018, destinat să detensioneze relațiile cu Sudul.

Kim Jong Un a exprimat satisfacție pentru performanțele tancului și a subliniat importanța rolului tancurilor în războiul modern, insistând pe necesitatea organizării de exerciții ample care să simuleze condițiile unui război real. Fotografiile difuzate de presa de stat au arătat implicarea a cel puțin opt dintre cele mai noi modele de tancuri de luptă principale, precum și tancuri mai vechi și elicoptere Hughes MD 500 de fabricație americană.

Coreea de Nord a intensificat producția de noi tancuri, reconstruind o fabrică din Kusong și sugerând implicarea directă a lui Kim Jong Un în acest proces. Noul model de tanc de luptă principal (MBT) a fost prezentat pentru prima dată la parada militară din octombrie 2020.

Aceste demonstrații de forță vin în contextul în care Coreea de Nord a desemnat Coreea de Sud drept "principalul său inamic" și a amenințat cu războiul pentru orice încălcare a teritoriului său, chiar și minoră. Phenianul a efectuat teste de arme ca răspuns la exercițiile comune și a închis agenții dedicate reunificării și dialogului inter-coreean.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---