Externe

Kim Jong Un subliniază nevoia de pregătire de război a Coreei de Nord în contextul tensiunilor geopolitice

schedule 11 apr. 2024, 10:04

Kim Jong Un subliniază nevoia de pregătire de război a Coreei de Nord în contextul tensiunilor geopolitice
Foto: Alexander Khitrov/Shutterstock
Kim Jong Un subliniază necesitatea ca Coreea de Nord să fie pregătită de război, în contextul tensiunilor geopolitice crescute.

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, a accentuat necesitatea ca țara să fie pregătită pentru război în fața unei situații geopolitice instabile, conform agenției de presă de stat KCNA. În timpul unei vizite la Universitatea militară și politică Kim Jong Il, Kim a declarat că este esențial să fie pregătiți „mai temeinic ca niciodată pentru un război”, având în vedere incertitudinea situației militare și politice din jurul Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC).

În ultimii ani, Coreea de Nord a intensificat dezvoltarea de arme și a consolidat legăturile militare și politice cu Rusia. Kim Jong Un a supervizat recent testarea unei noi rachete balistice hipersonice cu rază de acțiune intermediară care utilizează combustibil solid, o mișcare care, potrivit analiștilor, ar putea îmbunătăți capacitatea de lansare a rachetelor țării.

În contextul exercițiilor militare intensificate ale Statelor Unite și Coreei de Sud, Phenianul a acuzat cele două națiuni de provocarea tensiunilor militare. Kim Jong Un a avertizat că, în cazul unei confruntări militare, RPDC va riposta fără ezitare, mobilizând toate mijloacele de care dispune.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---