Social

Care este starea de sănătate a marinarului român de pe nava capturată de rebelii houthi. Anunţul MAE

schedule 12 dec. 2023, 11:51

Care este starea de sănătate a marinarului român de pe nava capturată de rebelii houthi. Anunţul MAE
Foto: Captura video Evening Standard/YT

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că marinarul român care se afla pe nava capturată de rebelii houthi, în luna noiembrie, are o stare de sănătate bună.

MAE, despre starea de sănătate a marinarului român capturat de rebelii houthi

Ciprian Soare este marinarul român care a fost capturat de rebelii houthi împreună cu nava pe care se afla. MAE a anunțat că starea de sănătate a bărbatului este bună, iar reprezentanţii Ministerului efectuează demersuri pentru eliberarea românului.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că prin intermediul Celulei de Criză Interinstituțională (CCI), în cooperare și coordonare cu restul autorităților române cu atribuții în materie și în strânsă legătură cu alți parteneri internaționali, monitorizează și efectuează, constant și în regim prioritar demersuri pentru eliberarea cetățeanului român care s-a aflat la bordul navei Galaxy Leader, capturată de către rebelii Houthi pe data de 19 noiembrie 2023.

Astfel, MAE a precizat că instituțiile din cadrul CCI se atârnă cu responsabilitate față de orice oportunitate pentru eliberarea cetățeanului român, potrivit competențelor și instrumentelor specifice. Ministerul Afacerilor Externe a informat că cetățeanul român se află într-o stare de sănătate bună și menține legătura cu familia cetățeanului român.

Cine este marinarul român răpit de rebelii houthi

Ciprian Soare este un tânăr în vârstă de 29 de ani din Constanţa, de profesie electrician. Bărbatul era angajat la o firmă românească de transport naval din anul 2018. Nava pe care se afla românul transporta maşini, sub pavilion Bahamas.

Aceasta a fost dusă în portul Hodeidah din nordul Yemenului, care este controlat de rebelii Houthi, după ce a fost atacată în Marea Roșie de această grupare. Echipajul navei era format din cetăţeni din Bulgaria, Ucraina, Filipine, Mexic şi România. Nava este închiriată de compania japoneză Nippon Yusen. 

Statele Unite i-a acuzat pe rebelii Houthi pentru mai multe atacuri în apele din Orientul Mijlociu, odată cu declanșarea războiului dintre Israel şi gruparea Hamas. Duminică, trei nave au fost atacate în zona Mării Roşii.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---