Externe

MAE solicită autorităților din Egipt să sprijine evacuarea românilor din Fâșia Gaza

schedule 06 nov. 2023, 10:13

MAE solicită autorităților din Egipt să sprijine evacuarea românilor din Fâșia Gaza
Anas-Mohammed / Shutterstock

Ministerul Afacerilor Externe a cerut autorităților din Egipt să sprijine evacuarea românilor din Fâșia Gaza, când fontiera de la Rafah se va deschide din nou.

MAE cere ajutorul Egiptului pentru a evacua cetățenii români din Gaza

Ministrul de Externe, Luminița Odobescu, a avut o convorbire telefonică cu ministrul Afacerilor Externe din Egipt, Sameh Shoukri, în care i-a cerut omologului său să sprijine evacuarea românilor din Fâșia Gaza, prin punctul de trecere Rafah, când acesta se va deschide.

Cei doi miniștri au vorbit și despre situația umanitară critică din Fâșia Gaza și au ajuns la înțelegerea de a coordona eforturile pentru introducerea ajutorului umanitar în enclavă.

De asemenea, miniștrii au discutat și despre situația cetățenilor români și membrilor de familie care au cerut sprijin cu privire la evacuarea acestora din Fâșia Gaza.

"Cu acest prilej, ministrul român al afacerilor externe a solicitat sprijinul omologului egiptean pentru ca atunci când punctul de frontieră de la Rafah va fi din nou funcțional să trateze cu prioritate solicitările autorităților române de evacuare a cetățenilor români”, se arată într-un comunicat al MAE.

De asemenea, ministrul Odobescu a menționat că Ministerul Afacerilor Externe este gata să asigure sprijinul consular cu privire la evacuarea în bune condiții a cetățenilor români și membrilor de familie care au cerut ajutorul autorităților.

"Oficialul egiptean a dat asigurări că autoritățile de la Cairo acordă o atenție deosebită solicitării de evacuare a cetățenilor români din Fâșia Gaza”, se mai arată în comunicat.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9737 RON
0.00120
USD
USD: 4.5689 RON
0.01840
GBP
GBP: 5.9158 RON
-0.01050
HUF
HUF: 1.2665 RON
-0.00390
BGN
BGN: 2.543 RON
0.00060
CHF
CHF: 5.0989 RON
0.00700
Convertor valutar

Rezultat: ---