Politic Externe

Noul premier de la Chișinău va efectua prima vizită oficială la București, în martie

schedule 22 feb. 2023, 14:56

Noul premier de la Chișinău va efectua prima vizită oficială la București, în martie
Dan Morar / Shutterstock

Reprezentanții Executivului de la Chișinău au anunțat că noul premier, Dorin Recean, va efectua prima sa vizită oficială la București, pe 1 martie, unde se va întâlni cu omologul său român, Nicolae Ciucă.

Noul premier de la Chișinău vine în prima sa vizită de lucru la București

În timpul unei discuții telefonice, noul premier de la Chișinău, Dorin Recean, a fost invitat la București de către omologul său român, Nicolae Ciucă. Oficialul moldovean urmează să ajungă în România în prima zi din luna martie.

„Premierul Recean a avut o conversație telefonică cu omologul său Ciucă. În cadrul acesteia, a primit o invitație de a întreprinde o vizită la București și săptămâna viitoare, pe data de 1 martie, premierul Republicii Moldova și cel al României se vor întâlni la București”, a declarat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului.

Momentan, despre întâlnirea celor doi oficiali nu au fost oferite mai multe informații.

„Detalii și informații suplimentare din vizită urmează să comunicăm în modul corespunzător”, a punctat Daniel Vodă.

Guvernul de la Chișinău are un nou premier

Noul premier de la Chișinău, Dorin Recean, a ocupat funcția de premier în data de 16 februarie 2023, după ce fostul premier, Natalia Gavrilița, și-a anunțat demisia la începutul lunii februarie.

Guvernul a primit 62 de voturi din partea a deputaților PAS. La scurt timp, Dorin Recean a prezentat programul de guvernare și a oferit asigurări că Executivul va avea grijă de pacea națională şi va accelera reforma justiției.

„Pacea și stabilitatea, am menționat chiar la deschiderea acestui discurs că, noi trăim vremuri tulburi, vremuri care nu au mai existat de la cel de-al doilea război mondial încoace și noi împreună trebuie să facem față acestor provocări. Trebuie să consolidăm capacitatea noastră de apărare, trebuie să investim în capacitatea noastră tehnică și umană pentru ca să ne apărăm. Și trebuie să investim în capacitatea noastră de a asigura ordinea publică”, a declarat Dorin Recean.

Printre lista priorităților noului premier se află și dezvoltarea economică și integrarea europeană a țării. Vineri, 10 februarie, Maia Sandu l-a desemnat pe Dorin Recean în funcția de premier al Republicii Moldova, după ce Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia după un an și jumătate de mandat.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---