Politic Externe

Zelenski se află într-o vizită în Bulgaria înainte de summitul NATO de la Vilnius

schedule 06 iul. 2023, 13:46

Zelenski se află într-o vizită în Bulgaria înainte de summitul NATO de la Vilnius
Oleksandr Osipov / Shutterstock

Preşedintele din Ucraina, Volodimir Zelenski efectuează o vizită oficială, joi, în Bulgaria. Liderul de la Kiev se va întâlni cu premierul bulgar Nikolai Denkov. Zelenski va purta discuții cu oficialii bulgari înainte de summitul NATO care va avea loc la Vilnius.

Zelenski, vizită în Bulgaria. Președintele ucrainean se va întâlni cu oficialii bulgari

Volodimir Zelenski se află într-o vizită oficială în Bulgaria. Acesta va discuta cu președintele și premierul Bulgariei mai multe subiecte, printre care securitatea Ucrainei și summitul NATO de săptămâna viitoare, care va avea loc la Vilnius.

„Sprijinul pentru apărare, integrarea euro-atlantică (a Ucrainei), summitul NATO, garanțiile de securitate și punerea în aplicare a formulei de pace (pentru a pune capăt războiului Rusiei împotriva Ucrainei)", a scris Zelenski pe contul de Telegram.

După mai mulţi ani de instabilitate politică, alegeri parlamentare repetate și diverse blocaje, în data de 6 iunie a început mandatul coaliției de guvernare, formată din blocuri politice rivale. Noul guvern a venit cu propunerea de o livrare suplimentară de ajutor pentru Ucraina faţă de Guvernul anterior.

Nikolai Denkov a preluat mandatul de premier la data de 6 iunie şi s-a ciocnit de o mulțime de probleme și provocări. Oficialul bulgar încearcă să își îndrepte Guvernul către un viitor pro-NATO şi pro-Ucraina. Partidul pro-rus din Bulgaria, Renaşterea (Vazrajdane), a vandalizat birourile UE din Sofia, a blocat fizic deputaţii în parlament, a ameninţat oameni la evenimentele de tip Pride şi a cerut ca duşmanii preşedintelui Vladimir Putin să fie anihilaţi. În urma tuturor acestor acțiuni monstruoase nu au fost aplicate sancţiuni.

Summitul NATO este organizat în perioada 11-12 iulie 2023 și va avea loc la Vilnius. În cadrul summitului, oficialii vor discuta despre cele mai stringente provocări pentru Alianță, astfel încât să și fie consolidată descurajarea și apărarea NATO, dar și despre modalitatea de a aduce Ucraina cât mai aproape de NATO.

„Deciziile pe care le vom lua la Vilnius vor aduce Ucraina mai aproape de NATO. Întărirea descurajării și apărării NATO va fi, de asemenea, pe ordinea de zi a summitului nostru”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---