Externe

SUA intensifică operațiunile militare împotriva rebelilor Houthi: submarin autonom distrus

schedule 19 feb. 2024, 09:30

SUA intensifică operațiunile militare împotriva rebelilor Houthi: submarin autonom distrus
SUA a efectuat atacuri împotriva rebelilor Houthi din Yemen, neutralizând amenințări și marcând un avans în conflict.

Forțele armate ale Statelor Unite ale Americii au efectuat o serie de atacuri precise împotriva rebelilor Houthi din Yemen, marcând un moment semnificativ în conflictul din regiune. Conform comunicatelor emise de CENTCOM, comandamentul militar al SUA pentru Orientul Mijlociu, operațiunile recente au rezultat în neutralizarea mai multor amenințări, inclusiv distrugerea unui submarin autonom - o premieră în istoria confruntărilor cu insurgenții Houthi.

Această acțiune militară vine ca răspuns la atacurile repetate ale rebelilor asupra navelor comerciale din Marea Roșie, în special a celor care tranzitează spre sau dinspre Israel, pe care Houthi le consideră ținte legitime. Motivația acestor atacuri este declarată a fi o formă de represalii împotriva guvernului israelian și a acțiunilor sale împotriva Hamas.

În detaliu, armata SUA a executat cinci lovituri de autoapărare, vizând trei sisteme mobile de rachete antinavă, un submarin autonom și o dronă. Acest tip de submarin autonom a fost detectat pentru prima dată în utilizarea de către rebeli după incidentele din 23 octombrie, semnificând o escaladare a tehnologiilor folosite în conflict.

Oficialii militari americani subliniază că aceste atacuri sunt necesare pentru a contracara amenințările iminente asupra navelor marinei SUA și ale celor implicate în transportul internațional de mărfuri. În contextul unui război care durează aproape un deceniu, rebelii Houthi, susținuți de Iran, controlează o parte semnificativă a Yemenului, opunând rezistență față de guvernul legitim yemenit.

Aceste acțiuni ale SUA reiterează angajamentul țării în menținerea securității maritime și în sprijinirea aliaților săi, în special a Israelului, în fața agresiunilor regionale.

Pentru mai multe informații și actualizări, urmărește-ne pe Google News.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---