Externe

China își intensifică eforturile de îmbunătățire a relațiilor cu SUA prin trimiterea a doi urși panda la Washington

schedule 29 mai 2024, 17:03

China își intensifică eforturile de îmbunătățire a relațiilor cu SUA prin trimiterea a doi urși panda la Washington
https://pixabay.com/photos/china-graffiti-nation-flag-2704112/
China va trimite doi urși panda la Zoo din Washington, simbolizând îmbunătățirea relațiilor cu SUA.

Într-un gest simbolic menit să îmbunătățească relațiile bilaterale dintre China și Statele Unite, Beijingul va trimite doi urși panda la grădina zoologică Smithsonian's National Zoo din Washington până la sfârșitul anului. Anunțul a fost făcut de către instituția zoologică și prima doamnă a SUA, Jill Biden.

Urșii panda, numiți Bao Li și Qing Bao, sunt parte a unui nou capitol în parteneriatul de reproducere și conservare a speciei. Brandie Smith, directoarea Smithsonian's National Zoo și a Conservation Biology Institute, a subliniat importanța colaborării cu China pentru conservarea acestor animale rare.

Această inițiativă vine după ce, în urmă cu câteva luni, trei urși panda au fost repatriați în China, la expirarea unui contract de împrumut, un eveniment interpretat ca un semn al tensiunilor dintre cele două națiuni. În prezent, Zoo Atlanta din Georgia este singura grădină zoologică din SUA care găzduiește urși panda, dar și acolo contractul de împrumut urmează să expire în acest an.

Președintele Chinei, Xi Jinping, a exprimat deschiderea de a trimite mai mulți "emisari ai prieteniei" în SUA, după o întrevedere cu președintele Joe Biden în noiembrie, în California, unde cei doi lideri au convenit să intensifice comunicarea, în ciuda rivalităților geopolitice. Astfel, trimiterea urșilor panda este văzută ca un semn al dorinței Chinei de a stabiliza relațiile cu Statele Unite.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6535 RON
-0.01320
GBP
GBP: 5.8883 RON
0.00620
HUF
HUF: 1.2521 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.2157 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---