Politic

România trimite carne de pui, fructe și hrană pentru animale în Vietnam. Primește în schimb un vaccin revoluționar

schedule 23 ian. 2024, 08:56

România trimite carne de pui, fructe și hrană pentru animale în Vietnam. Primește în schimb un vaccin revoluționar
Foto: Captură Stirile PRO TV

România va trimite în Vietnam antibiotice, carne de pui, fructe și hrană pentru animale și primește la schimb un vaccin revoluționar împotriva pestei porcine africane. Acestea sunt primele concluzii în urma vizitei premierului țării asiatice la București, care are loc la 40 de ani de când acesta a absolvit studiile în țara noastră. 

Premierul Vietnamului, Pham Minh Chinh, a ajuns zâmbind la Palatul Cotroceni. A vrut să îl îmbrățișeze pe șeful statului nostru, Klaus Iohannis, așa cum se obișnuiește în Vietnam, însă președintele nostru l-a oprit și i-a strâns mâna. 

Pham Minh Chinh știe obiceiul nostru, căci a locuit în România 10 ani și cunoaște și limba noastră. Oficialul a studiat la Facultatea de Construcții din București înainte de 1989 și apoi a lucrat la Ambasada Vietnamului. 

„Am stat, am studiat, am lucrat în România și am amintiri de neuitat din România. România este o parte importantă a vieții mele”, Pham Minh Chinh, premierul Vietnamului.

Acum, Vietnamul devine o parte importantă din economia României. Țara noastră vrea să exporte în țara asiatică grâu și antibiotice. La schimb, primim 10.000 de doze de vaccin anti pestă porcină africană. Însă trebuie să facem demersuri pentru a fi acceptat la Uniunea Europeană. 

„Îmi doresc să ne propunem ținte ambițioase și chiar o dublare a schimburilor comerciale către un miliard de euro în următorii ani”, Marcel Ciolacu, premierul României. 

România extinde comerțul cu produse din carne de pui, fructe şi hrană pentru animale către Vietnam. În prezent, noi exportăm jumătate din producția de carne de pui. La finalul anului 2024, producția va crește cu aproape 40 de milioane de pui, iar țara de desfacere va fi Vietnamul. 

„Am reusit să conectăm industria prahoveană de petrol și gaze cu vietnamul, cu petro vietnam cu toate proiectele de rafinării, să fim părtași la modernizarea acestui sector”, Radu Oprea, ministrul Economiei. 

La schimb primim vaccinuri pentru combaterea pestei porcine. Dar resursa cea mai importantă rămâne în continuare forța de muncă. Acum, peste 2.500 de vietnamezi lucrează la noi, cei mai mulți în construcții și HoReCa. 

Colaborarea dintre România şi Vietnam a început încă din anii 50. În comunism, în urma unei vizite efectuate în ţara asiatică, Nicolae Ceauşescu a adus în România creveţii, care se găseau atunci în toate magazinele. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---