Externe

Mircea Geoană subliniază necesitatea apărării aeriene pentru Ucraina și evitarea escaladării conflictului

schedule 22 mai 2024, 13:00

Mircea Geoană subliniază necesitatea apărării aeriene pentru Ucraina și evitarea escaladării conflictului
Foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO
Mircea Geoană subliniază necesitatea apărării aeriene a Ucrainei și rolul NATO de a preveni escaladarea conflictului, fără a interveni direct.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a evidențiat într-un interviu recent necesitatea urgentă a Ucrainei de a dispune de apărare aeriană și a mulțumit Germaniei pentru contribuția sa în acest domeniu. În discuția cu cotidianul german „Tagesspiegel”, Geoană a reiterat că NATO nu intenționează să intervină în conflictul din Ucraina și că alianța se străduiește să prevină o escaladare a situației.

Geoană a menționat că există o linie clară de demarcație între teritoriile NATO și cele non-NATO, subliniind că Articolul 5 din Tratatul NATO, care prevede asistență reciprocă, se aplică doar membrilor alianței. El a afirmat că NATO susține Ucraina în apărarea sa și în respingerea agresiunii ruse.

Referindu-se la situația actuală de pe frontul din Ucraina, Geoană a descris momentul ca fiind unul dintre cele mai delicate ale războiului, menționând că, deși Rusia obține unele câștiguri tactice, acestea nu sunt neapărat valoroase din punct de vedere militar. A subliniat că Moscova încearcă să profite de slăbiciunea Ucrainei pentru a extinde linia frontului, în special în nord-estul țării, în apropierea orașului Kharkiv. Totuși, a adăugat că președintele rus Vladimir Putin este conștient de faptul că Ucraina va primi în curând noi echipamente, muniții și tehnologie din partea Occidentului, ceea ce sugerează că lupta este și un război al logisticii.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6535 RON
-0.01320
GBP
GBP: 5.8883 RON
0.00620
HUF
HUF: 1.2521 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.2157 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---