Externe

Mircea Geoană subliniază importanța sprijinului pentru Ucraina înaintea Summitului NATO din SUA

schedule 09 iul. 2024, 08:06

Mircea Geoană subliniază importanța sprijinului pentru Ucraina înaintea Summitului NATO din SUA
Foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO
Mircea Geoană de la NATO subliniază importanța securității colective și sprijinului pentru Ucraina și Moldova înainte de Summitul de la Washington.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a evidențiat necesitatea unei armate puternice și a securității colective în contextul situației de securitate din zona Mării Negre și a sprijinului pentru Ucraina și Republica Moldova. Înaintea Summitului NATO de la Washington, Geoană a menționat că Alianța va discuta despre creșterea producției în industria de apărare și despre posibilitatea de a profita de acest moment pentru renașterea industriei de apărare în Europa și în România.

Geoană a subliniat că o Ucraină suverană și apropiată de Europa este o garanție pentru securitatea europeană și o șansă pentru Republica Moldova. De asemenea, a avertizat că dacă Ucraina nu va primi sprijin adecvat, agresiunea militară ar putea fi văzută ca eficientă de către alte state precum Rusia, China, Iran și Coreea de Nord.

În contextul vizitei premierului Ungariei, Viktor Orban, în Rusia, Geoană a comentat că astfel de inițiative naționale nu afectează unitatea NATO sau deciziile privind sprijinul pentru Ucraina. A afirmat că NATO va continua să fie ferm în fața Rusiei și că, în ciuda vizitelor individuale ale liderilor naționali, condițiile politice pentru o soluționare politică a conflictului nu s-au întrunit.

Summitul NATO de la Washington va marca cea de-a 75-a aniversare a organizației și va aborda teme importante pentru securitatea colectivă, inclusiv situația din Ucraina și din regiunea Mării Negre.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9709 RON
-0.00170
USD
USD: 4.567 RON
-0.02020
GBP
GBP: 5.897 RON
0.00890
HUF
HUF: 1.2719 RON
0.00200
BGN
BGN: 2.5416 RON
-0.00090
CHF
CHF: 5.1374 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---