Politic Locale

Mircea Geoană își reafirmă declarațiile privind propunerea PSD de a candida la președinție

schedule 28 feb. 2024, 08:27

Mircea Geoană își reafirmă declarațiile privind propunerea PSD de a candida la președinție
roibu / Shutterstock
Mircea Geoană dezvăluie discuții cu PSD pentru o posibilă candidatură independentă la prezidențiale, dar liderii partidului negă.

Fostul lider al Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoană, a reiterat afirmațiile sale referitoare la propunerile primite din partea unor lideri PSD, inclusiv Marcel Ciolacu, actualul președinte al partidului, de a candida pentru funcția de președinte al României. În cadrul unui interviu acordat postului Antena 3, Geoană a susținut că aceste discuții au avut loc în biroul său și au vizat o candidatură independentă susținută de PSD.

Geoană a explicat că PSD nu ar avea suficiente voturi pentru a câștiga alegerile prezidențiale doar pe baza electoratului propriu, motiv pentru care ar căuta un candidat capabil să atragă un spectru electoral mai larg. El a subliniat importanța alegerilor prezidențiale din 2024, menționând că românii doresc să își aleagă un președinte pe baza propriilor lor decizii, nu a manevrelor partidiste.

În ceea ce privește reacțiile liderilor PSD, Marcel Ciolacu a răspuns cu ironie când a fost întrebat despre propunerea făcută lui Geoană, negând că PSD ar susține un candidat independent la prezidențiale. De asemenea, europarlamentarul Mihai Tudose a exprimat scepticism privind capacitatea lui Geoană de a obține sprijinul necesar pentru o candidatură independentă.

Mircea Geoană a comentat și pe tema absenței anunțurilor de candidaturi din partea partidelor parlamentare, sugerând că aceasta se datorează lipsei unor candidați de calibru. El a exprimat opinia că românii așteaptă un lider cu un profil și o experiență diferite de cele oferite de partidele actuale.

În ciuda criticilor și comentariilor ironice venite din partea unor membri PSD, Geoană a afirmat că nu este afectat de acestea și că este preocupat ca alegătorii să aibă libertatea de a alege liderii pe care și-i doresc, fără a fi constrânși de „figuri impuse”.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---