Externe

Lupte în Ucraina, dar și în Rusia. „Sabotorii” care activează în Belgorod ar fi capturat 13 soldați ruși: au vrut să-i predea Moscovei, dar nimeni nu a fost interesat de soarta lor

schedule 05 iun. 2023, 09:40

Lupte în Ucraina, dar și în Rusia. „Sabotorii” care activează în Belgorod ar fi capturat 13 soldați ruși: au vrut să-i predea Moscovei, dar nimeni nu a fost interesat de soarta lor
Foto: Dmytro Larin/Shutterstock

„Sabotorii” care activează în Belgorod, adică gruparea armată rusă care se opune regimului lui Vladimir Putin, a afirmat că a efectuat o nouă incursiune în regiunea rusă Belgorod și a capturat cel puțin 13 soldați ruși. Au vrut să îi predea Moscovei, dar nimeni nu s-a interesat de soarta lor. Totodată, armata ucraineană a lansat, la vest de Donețk, un atac de amploare pe care ministerul rus al Apărării susține că l-a respins. Pentru moment, nu se știe dacă atacul se înscrie în așteptata contraofensivă a Ucrainei. Conducerea de la Kiev vrea să nu se mai discute despre contraofensivă, pentru a nu dezvălui informații confidențiale inamicului. 

„Sabotorii” care activează în Belgorod ar fi capturat 13 soldați ruși

Corpul Voluntarilor Ruşi, cu baza în Ucraina, a postat mai multe filmări din timpul unui nou atac dincolo de graniţă, în regiunea Belgorod. În acest context, au fost prezentați și 13 soldați ruși, din care trei răniți, care ar fi fost luați prizonieri. Corpul Voluntarilor s-a oferit să îi predea guvernului regiunii Belgorod. Inițial, acesta a acceptat, însă, până la urmă, întâlnirea nu a avut loc. 

„Dacă guvernatorul nu controlează situaţia din regiune şi nu vrea să ştie câţi prizonieri din forţele sale avem, vom lua legătura direct cu cei care iau deciziile la Moscova”, a spus şeful Corpului de Voluntari ruşi.

Insurgenţii ruşi spun acum că prizonierii vor fi predaţi armatei ucrainene. Autorităţile din Belgorod au transmis că au respins incursiunea celor pe care îi numesc „sabotori” și „teroriști”. Rușii au completat că au respins și o ofensivă ucraineană de amploare, în apropiere de Donețk, la care ar fi participat opt batalioane mecanizate.

Ucrainenii ar fi suferit pierderi grele, a spus ministerul rus al Apărării, fără ca informațiile să poată fi verificate. În ceea ce-i privește, ucrainenii au afirmat, fără a oferi alte detalii, că au avansat trei kilometri în urma acelui atac. „Dar noi înaintăm, executăm ordinele de luptă primite de la comandamentul general”, a declarat Oleg Şiriaev, comandant de batalion. 

Deocamdată, nu se poate ști dacă intensificarea luptelor, pe frontul din Ucraina, dar și pe teritoriul Rusiei, se înscrie în așteptata contraofensivă. Ministerul Apărării de la Kiev a menționat că lansarea contraofensivei nu va fi anunțată oficial și a făcut apel la „tăcere strategică”.

A fost difuzat și un clip foarte sugestiv în care chiar soldații îndeamnă la tăcere. Președintele Volodimir Zelenski a declarat, pentru Wall Street Journal, că Ucraina este pregătită să treacă la ofensivă. Șeful de stat de la Kiev a avertizat, însă, că nu se poate ști cum vor evolua luptele și că, probabil, mulți militari își vor pierde viața, fiindcă Rusia are încă superioritatea aeriană.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---