Externe Politic

Schimbări la vârful structurilor de putere din Rusia: Putin remaniază poziții cheie în contextul conflictului din Ucraina și după moartea lui Navalnîi

schedule 20 feb. 2024, 15:28

Schimbări la vârful structurilor de putere din Rusia: Putin remaniază poziții cheie în contextul conflictului din Ucraina și după moartea lui Navalnîi
Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

Președintele rus Vladimir Putin a efectuat o serie de schimbări în cadrul structurilor de putere ale Rusiei, marcând o perioadă de instabilitate și tensiuni în contextul operațiunii militare din Ucraina și a decesului opozantului Aleksei Navalnîi în detenție.

Generalul Serghei Surovikin, cunoscut în mass-media ca "Generalul Armaghedon", a fost înlăturat din Consiliul de Administrație al Roscosmos, agenția spațială a Rusiei, printr-un decret semnat de Putin. Aceasta este prima veste despre Surovikin după o perioadă de absență publică, care a alimentat speculații cu privire la situația sa. Surovikin, care a fost numit în 2017 comandant al Forțelor Aerospațiale ale Rusiei și a avut un rol cheie în operațiunile militare din Ucraina, a fost destituit din funcție în august 2022, iar în ianuarie 2023 a fost înlocuit de generalul Valeri Gherasimov la conducerea forțelor de invazie.

Într-un alt eveniment semnificativ, directorul adjunct al Agenției penitenciarelor din Rusia, Valeri Boiarinev, a fost avansat în grad de către Putin la scurt timp după moartea subită a lui Aleksei Navalnîi în detenție. Boiarinev, care coordonează Direcția Operativă Principală și Direcția principală pentru asigurarea activităților unităților operative, este acuzat de portalul pentru drepturile deținuților din Rusia, Gulagu.net, de implicare în eliminarea opozantului Navalnîi și în torturarea prizonierilor ucraineni.

Moartea lui Navalnîi a stârnit îngrijorare și suspiciuni, deoarece autoritățile ruse au refuzat să predea trupul acestuia familiei pentru o perioadă de timp, pretinzând necesitatea unei examinări chimice pentru a determina cauza decesului. În plus, condițiile din colonia penală nr. 3 din districtul autonom Iamalo-Neneţk, unde Navalnîi și-a pierdut viața, sunt notorii pentru tratamentul inuman aplicat deținuților.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9757 RON
0.00070
USD
USD: 4.6253 RON
0.02470
GBP
GBP: 5.7992 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.2777 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.544 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0905 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---