Externe

Comandantul NATO Christopher Cavoli avertizează asupra creșterii efectivelor militare ruse în Ucraina

schedule 11 apr. 2024, 13:06

Comandantul NATO Christopher Cavoli avertizează asupra creșterii efectivelor militare ruse în Ucraina
Foto: U.S. Mission to NATO/Facebook
Generalul NATO Cavoli a raportat o creștere de 15% a trupelor ruse în Ucraina și a avertizat despre potențialul militar rusesc în creștere.

Generalul Christopher Cavoli, comandantul suprem al forțelor NATO din Europa, a informat Congresul SUA că numărul trupelor rusești prezente în Ucraina a crescut cu 15% față de începutul conflictului. În timpul unei audieri în Comisia pentru Forțele Armate din Camera Reprezentanților, Cavoli a declarat că efectivele rusești au ajuns de la 360.000 la 470.000 de militari, o creștere atribuită modificării legislației ruse care a ridicat vârsta maximă pentru stagiul militar obligatoriu de la 27 la 30 de ani.

Generalul a subliniat că această schimbare legislativă va permite Rusiei să își mărească „bazinul de recruți disponibili cu două milioane în următorii ani”, ceea ce ar putea duce la formarea celei mai mari forțe militare de pe continent. Cavoli a avertizat că, indiferent de rezultatul conflictului din Ucraina, Rusia va deveni „mai mare, mai letală și mai furioasă pe Occident”.

În plus, Cavoli a exprimat îngrijorarea cu privire la situația curentă a Ucrainei, menționând că fără sprijinul internațional, Ucraina nu va putea răspunde eficient la atacurile rusești, având în vedere raportul actual de cinci proiectile rusești la fiecare proiectil ucrainean.

În contextul acestor declarații, a fost evidențiată și situația politică din SUA, unde un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina rămâne blocat în Congres, în ciuda adoptării acestuia de către Senat. Speakerul Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, a refuzat să ofere un calendar pentru votarea proiectului, menționând că subiectul este complex și necesită o dezbatere amănunțită.

Această situație a stârnit critici din partea unor membri ai Congresului, care îndeamnă la acțiune rapidă pentru a asigura sprijinul necesar Ucrainei în conflictul cu Rusia.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---