Externe

Căpetenia indigenilor Kayapo, Raoni Metuktire, decorat de Emmanuel Macron cu Legiunea de Onoare

schedule 28 mar. 2024, 08:18

Căpetenia indigenilor Kayapo, Raoni Metuktire, decorat de Emmanuel Macron cu Legiunea de Onoare
Sursa foto: Shutterstock
Macron îl decorează pe liderul indigen Raoni cu Legiunea de Onoare în Brazilia, promițând sprijin pentru Amazonia și culturile native.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a acordat Legiunea de Onoare lui Raoni Metuktire, căpetenia indigenilor Kayapo din Brazilia, într-o ceremonie neobișnuită desfășurată în pădurea de pe insula Combu. Raoni, în vârstă de 90 de ani și recunoscut ca un simbol global al luptei pentru conservarea Amazoniei și a culturilor aborigene, a fost ridicat la rangul de Ofițer al Legiunii de Onoare.

Evenimentul a avut loc în prezența președintelui brazilian Luiz Inacio Lula da Silva și a marcat începutul vizitei președintelui francez în Brazilia. Raoni, cunoscut pentru penele colorate și discul din buză, a fost lăudat de Macron pentru eforturile sale neîncetate de a proteja pădurile și popoarele indigene.

În discursul său, Macron a promis că Franța va rămâne alături de cei care apără Amazonia. Raoni, la rândul său, a exprimat afecțiunea față de cei doi lideri, numindu-l pe Lula "frate" și pe Macron "fiu". El a solicitat sprijin pentru ca teritoriile indigene să fie recunoscute și protejate, în contextul în care acestea continuă să fie amenințate de defrișări și exploatare.

Raoni Metuktire a cerut, de asemenea, sprijin pentru a fi considerat la acordarea Premiului Nobel pentru Pace, un apel care a fost întâmpinat cu susținere de către Lula. Căpetenia Kayapo a fost un activist vocal împotriva politicilor fostului președinte brazilian Jair Bolsonaro și a denunțat la Curtea Penală Internațională acțiunile acestuia ca fiind "crime împotriva umanității".

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---