Politic

Tensiuni în Coaliția de Guvernare: Negocieri dificile pentru candidați comuni la alegerile europarlamentare

schedule 21 mar. 2024, 11:25

Tensiuni în Coaliția de Guvernare: Negocieri dificile pentru candidați comuni la alegerile europarlamentare
Foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO
Tensiuni în coaliția de guvernare română privind candidații la europarlamentare, cu dispute interne și negocieri dificile.

În cadrul coaliției de guvernare din România, tensiunile cresc pe fondul negocierilor pentru stabilirea candidaților comuni la alegerile europarlamentare. În timp ce liderii PSD și PNL se pregătesc să anunțe lista oficială a candidaților, disputele interne se intensifică.

La nivelul filialelor locale, negocierile s-au prelungit până târziu în noapte, iar unii lideri PNL au exprimat nemulțumiri profunde, ajungând chiar să amenințe cu demisia. În Timiș, se discută posibilitatea unei alianțe între PSD și PNL, ceea ce ar putea însemna că actualul șef al Consiliului Județean, Alin Nica, nu ar mai ocupa o funcție eligibilă, în favoarea unui candidat PSD.

În Prahova, liberalii au transmis o scrisoare deschisă conducerii centrale, exprimându-și susținerea pentru candidatura lui Iulian Dumitrescu la șefia Consiliului Județean, subliniind performanțele acestuia în atragerea de fonduri europene.

Pe de altă parte, la nivel național, se știe că lista comună pentru europarlamentare va fi deschisă de Ramona Chiriac, fosta șefă a Reprezentanței Comisiei Europene în România, care s-a autosuspendat din funcție pentru a candida. Premierul Marcel Ciolacu a menționat că deschiderea listei de către o femeie cu o carieră solidă în afara politicii reprezintă un semnal important.

Lista candidaților PNL include nume precum Rareș Bogdan, Dan Motreanu și Adina Vălean, iar PSD ar putea să-i propună pe Mihai Tudose, Claudiu Manda și Vasile Dîncu. Se preconizează că lista va alterna reprezentanții celor două partide, începând cu Ramona Chiriac pe primul loc, urmată de un candidat PSD.

Aceste negocieri și decizii vin în contextul în care liderii coaliției încearcă să consolideze o strategie comună în vederea alegerilor europarlamentare, în ciuda divergențelor interne și a presiunilor din teritoriu.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---