Externe

Viktor Orbán se va întâlni cu Vladimir Putin la Moscova, după vizita în Ucraina

schedule 05 iul. 2024, 09:12

Viktor Orbán se va întâlni cu Vladimir Putin la Moscova, după vizita în Ucraina
Foto: Viktor Orban/Youtube
Viktor Orbán se va întâlni cu Vladimir Putin la Moscova pe 5 iulie, după vizita la Kiev, într-un context tensionat.

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, urmează să se întâlnească cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, pe data de 5 iulie, la Moscova, la scurt timp după întâlnirea pe care a avut-o cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev. Ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, va însoți de asemenea pe Orbán la Kremlin. Această întâlnire vine într-un context în care Ungaria a preluat Președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene la 1 iulie.

În ciuda poziției Uniunii Europene și a NATO, Viktor Orbán a fost reticent în a susține trimiterea de pachete masive de arme și ajutoare occidentale pentru Ucraina. Într-un interviu recent, Orbán a menționat că nu a căutat să-l convingă pe Zelenski în timpul vizitei la Kiev, ci să înțeleagă "care sunt limitele" poziției Kievului în ceea ce privește procesul de pace. De asemenea, a subliniat necesitatea respectării drepturilor omului și minorităților în Ucraina, precum și elaborarea unui plan de acțiune pentru progresul în negocierile de aderare la Uniunea Europeană, care să fie benefic pentru comunitatea maghiară din Ucraina.

Întâlnirea dintre Orbán și Putin este privită cu scepticism de către unii lideri europeni, inclusiv de Charles Michel, președintele Consiliului European, care a subliniat că președinția prin rotație a UE nu are mandat pentru interacțiuni cu Rusia în numele Uniunii Europene. În plus, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, nu a confirmat oficial vizita.

Această întâlnire are loc într-un moment în care tensiunile dintre Rusia și Ucraina sunt în continuare ridicate, iar comunitatea internațională caută soluții pentru a pune capăt conflictului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9773 RON
-0.00010
USD
USD: 4.5975 RON
0.01140
GBP
GBP: 5.8771 RON
-0.00010
HUF
HUF: 1.2682 RON
-0.00350
BGN
BGN: 2.5448 RON
CHF
CHF: 5.1188 RON
-0.00090
Convertor valutar

Rezultat: ---