Externe

Viktor Orban vizitează Kievul și anunță inițiative în cadrul președinției Consiliului UE

schedule 02 iul. 2024, 11:41

Viktor Orban vizitează Kievul și anunță inițiative în cadrul președinției Consiliului UE
Foto: Viktor Orban/Youtube
Viktor Orban a vizitat Kievul pentru discuții de pace cu Zelenski și a anunțat prioritățile președinției ungare a Consiliului UE.

Premierul ungar Viktor Orban a efectuat o vizită oficială la Kiev, întâlnindu-se cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a discuta posibilitatea încheierii păcii și problemele actuale ale relațiilor bilaterale dintre Ungaria și Ucraina. Înainte de vizita sa, Orban a menționat într-un interviu că președinția ungare a Consiliului UE reprezintă o oportunitate de a apropia Europa de pace, folosind un slogan inspirat de fostul președinte american Donald Trump: „Make Europe Great Again”.

În paralel, Orban a anunțat că, în timpul mandatului său de șase luni la conducerea Consiliului UE, va propune măsuri restrictive împotriva imigrației ilegale, similare celor aplicate în Ungaria. Acesta a subliniat că Europa trebuie să se pregătească pentru posibile negocieri între Moscova și Washington, în eventualitatea unei victorii a lui Trump în alegerile prezidențiale din SUA.

De asemenea, Orban a avertizat despre riscul unui război comercial cu țările din est, precum China, și a promis că va încerca să evite acest lucru prin realizarea unui pact de competitivitate. Printre prioritățile președinției ungare se numără apărarea comună, apărarea frontierelor externe, promovarea extinderii UE, politicile de coeziune, agricultura și abordarea problemelor demografice.

La Bruxelles, în cadrul ceremoniei de preluare a președinției Consiliului UE, președintele Consiliului European, Charles Michel, a subliniat importanța unității în depășirea provocărilor cu care se confruntă Europa.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9772 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6089 RON
0.01750
GBP
GBP: 5.877 RON
-0.00190
HUF
HUF: 1.2647 RON
-0.00510
BGN
BGN: 2.5448 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1179 RON
0.00490
Convertor valutar

Rezultat: ---