Politic

Ciolacu: „E obligatoriu! Cel puțin 30% dintre candidații PSD la alegeri vor fi femei”

schedule 09 mai 2023, 13:56

Ciolacu: „E obligatoriu! Cel puțin 30% dintre candidații PSD la alegeri vor fi femei”
LCV/Shutterstock

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că, marţi, a semnat un amendamente prin care va fi obligatoriu ca la toate tipurile de alegeri politice din România, minimum 30% dintre candidaţi să fie femei.

Femeile, candidați obligatorii la alegerile din România

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că astăzi s-a semnat un amendament prin care la toate tipurile de alegeri din România, femeile trebuie să constituie minimum 30% dintre candidați.

Acesta a mai menționat că amendamentele semnate completează prevederile proiectului de lege cu privire la instituirea unei cote de reprezentare de minimum 30% la alegerile locale şi în conducerea corporativă a întreprinderilor publice.

Amendamentul a fost semnat chiar de Ziua Europei Libere, împreună cu femeile PSD. Astfel femeile vor avea și ele dreptul de a lupta cot la cot cu bărbații pentru funcțiile de conducere.

„Reprezentare echitabilă în funcţiile politice alese! Am semnat, astăzi, de Ziua Europei, alături de toate doamnele deputat şi senator din PSD, amendamentele prin care devine obligatoriu ca, la toate tipurile de alegeri politice din România, minimum 30% dintre candidaţi să fie femei”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Social-democartul a mai specificat că România are nevoie de expertiza femeilor prin prezenţa lor în eşaloanele tuturor puterilor din stat.

De asemenea, acesta a ținut să îi mulțumească colegei sale de partid, Gabriela Firea, care susține și promovează importanța și rolul femeii în societate.

„Îi mulţumesc în mod special şi doamnei Gabriela Firea pentru tenacitatea şi energia cu care promovează politici publice pentru femeile şi familiile cu copii din România”, a încheiat acesta.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---