PSD discută despre demisia Gabrielei Firea. Drulă: „Clanul Firea-Pandele nu mai poate sta la masa guvernului”

schedule 13 iul. 2023, 16:01

PSD discută despre demisia Gabrielei Firea. Drulă: „Clanul Firea-Pandele nu mai poate sta la masa guvernului”
Foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Prima demisie de anvergură în scandalul azilelor aparține ministrului Muncii, Marius Budăi. Oficialul și-a părăsit funcția, deși chiar și miercuri a susținut că nu instituția pe care o conduce este responsabilă de ce se întâmplă în acele cămine și nu are de ce să demisioneze. Acum, PSD discută și despre demisia Gabrielei Firea. 

Azilele groazei. PSD discută și despre demisia Gabrielei Firea

După demisia ministrului Muncii, Marius Budăi, social-democrații așteaptă și retragerea Gabrielei Firea, au transmis surse social-democrate pentru HotNews. Liderii PSD se vor reuni, la începutul săptămânii viitoare, într-o ședință a Consiliului Național Politic, unde vor discuta și despre situația Gabrielei Firea. 

„Prin demisia lui Budăi se pune presiune pe Gabi Firea să facă un pas în spate și să-și depună mandatul de ministru. I s-a sugerat din zona partidului că este mai înțelept să se retragă înainte de a forța conducerea să-i ceară demisia”, au explicat sursele social-democrate.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu este liderul care ar fi sfătuit-o pe Gabriela Firea să facă un pas în spate, potrivit informațiilor publicate de ȘtirilePROTV. Stănescu este cel care a susținut-o pe Gabriela Firea în interiorul PSD drept candidat la Primăria Capitalei și a promovat ideea candidaturii acesteia la prezidențiale. 

Conducerea PSD a evitat să le solicite demisiile lui Marius Budăi și Gabrielei Firea. În schimb, premierul Marcel Ciolacu a trimis corpul de control al premierului pentru a efectuat o anchetă în toate instituțiile care aveau atribuții de verificare a centrelor sociale pentru vârstnici.

Înaintea ședinței de Guvern, Marcel Ciolacu a primit joi raportul anchetei și odată cu acesta și demisia lui Marius Budăi din funcția de ministru.

În pofida susținerii publice afișate de Marcel Ciolacu, relația acestuia cu Gabriela Firea nu a fost niciodată una bună. Pretențiile acesteia de-a lungul timpului în interiorul partidului l-au deranjat pe șeful PSD.

Primele declarații ale Gabrielei Firea în scandalul azilelor groazei au arătat o formă de atac la adresa adversarilor politici nenumiți care, conform acesteia, „vizează eliminarea sa din competiție pentru Primăria Capitalei”. 

Două partide din Opoziție îi cer demisia Gabrielei Firea

USR și REPER cer demisia Gabrielei Firea din funcția de ministru al Familiei. „După demisia lui Marius Budăi, trebuie să urmeze Gabriela Firea. Fiecare zi de întârziere înseamnă sfidare și dispreț față de românii revoltați de ororile din Voluntari”, a declarat Cătălin Drulă, președintele USR.

El susține că prim-ministrul Ciolacu are datoria să o demită pe Gabriela Firea. „Oricâte calcule cinice își face în spate, acestea nu pot trece înaintea unui gest necesar și obligatoriu. Clanul Firea-Pandele nu mai poate sta la masa guvernului”, a continuat Drulă. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9757 RON
0.00070
USD
USD: 4.6253 RON
0.02470
GBP
GBP: 5.7992 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.2777 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.544 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0905 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---